Dumitru Buzatu ia apărarea lui Toader: Este un profesionist contrazis de mulți proști

Tudorel Toader este un profesionist contrazis de mulți proști
Foto: Digi24

Lider PSD din vechea gardă și președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu spune că emiterea unor OUG-uri pe Justiție nu ar dăuna imaginii PSD-ului, dar totodată și că Tudorel Toader este un profesionist contrazis de mulți proști.

Contactat de ”Cetățeanul”, șeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a demonstrat că respectă trendul pesedist: este de acord cu emiterea ordonanțelor de urgență pe Justiție fără a ține cont de împotrivirea unei părți a societății civile și de căderea PSD-ului în toate sondajele de opinie.

”O poveste foarte încâlcită. Eu nu cred că o ordonanță sau alta are relevanță în raport cu imaginea PSD dacă ea se reglementează domenii specializate. Sunt unii care, din lipsă de imaginației politică și program, întrețin scandalul cu Justiție mascând întregul cadru de probleme care îi interesează pe români. Ordonanțele despre care vorbim sunt un motiv de diversiune. Dacă Guvernul consideră că trebuie să fie reglementat, să reglementeze pentru că până la urmă acesta este mecanismul: partidul te aduce la putere, îți dă o majoritate, îți dă Guvernul și Guvernul reglementează. Dacă reglementează în interesul oamenilor, nu-mi fac eu probleme cu sondajele și cu căderea PSD-ului”, susține Buzatu.

În plus, șeful CJ Vaslui îi ține partea lui Liviu Dragnea și îi desființează și pe politicienii care spun că OUG-urile controversate îl avantajează în primul rând pe liderul PSD: ”O percepția poate fi adevărată sau falsă. Sunt o grămadă de politicieni care își ordonează întreaga lor viață politică după percepție. Aceștia sunt, după părerea mea, niște politicieni nenorociți, fără nicio perspectivă reală și fără nicio valoare pentru că, dacă ar avea valoare ar recurge la judecăți mai profunde”.

Tudorel Toader este un profesionist contrazis de mulți proști. În PSD există și fani ai ministrului Justiției

Deși nu are nimic împotriva emiterii OUG-urilor dorite de Dragnea, Dumitru Buzatu nu este de acord cu demiterea lui Tudorel Toader – ministrul pus la zid de mulți pesediști în ultima vreme: ”Eu sunt un fan al lui Tudorel Toader din două motive. O dată pentru că este un om foarte bine pregătit în domeniul său, un om cu prestigiu consolidat în acel domeniu și care este contrazis de mulți proști”.

Dacă totuși BEx-ul decide schimbarea lui Toader, Buzatu știe că partidul va găsi pe alt ministru, dar avertizează că înlocuitorul trebuie să fie unul foarte bine pregătit profesional. În plus, Buzatu le amintește pesediștilor că numirea unui nou ministru stă nu în pixul PSD-ului, ci al lui Klaus Iohannis. Un Iohannis bine antrenat deja în cazurile Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

”Probabil că partidul va găsi un om dacă lucrul acesta se va întâmpla (demiterea lui Toader – n.r.), eu sper să nu se întâmple  și evident îl voi susține pe omul acesta. Dacă se va întâmpla totuși, sper că partidul va găsi un om la fel de bine pregătit și cu un prestigiu consolidat. Nu poți până la urma urmei să te și lupți fără cunoștințe solide și recunoaștere în domeniu cu cei din propria tagmă, cu cei din Justiție care, datorită unui dezechilibru major între puterile statului – dezechilibru manifestat în favoarea puterii judecătorești – își arogaseră un drept reglementator al societății sub toate aspectele ei”, și-a detaliat punctul de vedere Dumitru Buzatu înainte de un ultim avertisment dat pesediștilor care insistă cu schimbarea lui Toader: ”Președintele Iohannis va uzita de toate tertipurile posibile, va forța până la limita legii și va lungi cât va putea orice numire a unui nou ministru”.

Conflictul dintre Dragnea și premier are de această dată o limită

Fără de noroc la premieri, Liviu Dragnea a sfârșit prin a fi dezamăgit și de Viorica Dăncilă. Iar cum Dragnea nu mai contenește să o critice public pe doamnă, nu mai e vorba de zvonuri ci de realitatea la zi din PSD. Buzatu nu confirmă existența unui conflict Dragnea – Dăncilă dar se poziționează clar de partea doamnei premier: ”Nu văd ce conflict ar fi, eu nu cunosc detalii de genul acesta și nici nu văd motive de conflict. Contrar unei opinii pe care unii încearcă să o generalizeze, eu cred că premierul Viorica Dăncilă s-a comportat foarte bine în climatul politic confuz din țara noastră. A avut o linie directoare a activității care după părerea mea ar trebui să fie menținută până la sfârșitul actualului mandat”.

Mai mult, Buzatu nu numai că îi ia partea lui Dăncilă spre deosebire de Dragnea – ”S-a mai întâmplat ca eu să-i laud pe unii pe care alții îi critică”, dar și respinge din start posibilitatea schimbării lui Dăncilă cu un al cincilea premier PSD: ”Dacă PSD ar mai putea trece printr-o schimbare de premier trebuie să spună cei care propun un asemenea lucru. Și nu numai că trebuie să spună, trebuie și să-și asume. Eu susțin actuala echipă guvernamentală, cred că s-a comportat bine”.

În context, ”Cetățeanul” a vrut să afle dacă prin capul PSD-ului ar mai putea trece vreodată ideea doborârii propriului premier printr-o moțiune de cenzură, respectiv dacă pesediștii ar putea reedita cazul Grindeanu.

”Cazul lui Sorin Grindeanu a fost urmarea unor procese destul de complicate, nu a fost o chestiune programatică. Cu atât mai puțin mă gândesc că, în acest moment, ar fi util PSD-ului să apeleze la demiterea propriului guvern. Eu cred că, pentru ca să putem cântări activitatea guvernelor, ele au nevoie de o perioadă de stabilitate, de timp ca să lucreze și, dacă nu există lucruri majore care să le fie imputate, atunci nu văd de ce ar trebui să fie schimbate”, este răspunsul dat de Dumitru Buzatu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ