INTERVIU O autostradă băgată de Parlament pe gâtul Guvernului

O autostradă băgată de Parlament pe gâtul Guvernului
Foto: Ziar de Bistrita

Senatul a adoptat o lege referitoare la construirea autostradei Nordului, una care este gândită să lege Nordul României de Moldova. Inițiatorul, deputatul PMP Ionuț Simionca, a știut să-și atragă sprijinul parlamentarilor de toate culorile politice iar rezultatul poate fi o autostradă băgată de Parlament pe gâtul Guvernului.

Cooptarea câtorva zeci de parlamentari din toate partidele i-a adus PMP-istului Ionuț Simionca victoria de etapă: proiectul unei autostrăzii care să plece din Satu Mare și să ajungă în Moldova a fost adoptat de Senat, prima Cameră sesizată în acest caz.

Când Opoziția și Puterea își dau mâna câștigă toată lumea. O autostradă băgată de Parlament pe gâtul Guvernului

”Autostrada Nordului e un proiect pe care l-am gândit văzând legislația de infrastructură în România. Această autostradă leagă Nordul țării de Moldova, pleacă din Satu Mare și trece prin județele Sălaj, Bistrița Năsăud, Suceava și conectează peste două milioane și jumătate de români de Vestul Europei. Nu sunt singurul inițiator, proiectul este semnat de parlamentari din toate partidele – PSD, PNL, USR, UDMR și evident PMP. Și nu e vorba doar despre parlamentari din Nordul țării, ci și din alte zone. Noi toți parlamentarii semnatari am văzut că guvernele nu fac infrastructură și nu o pun la punct și atunci ne-am gândit că, dacă este o lege făcută, va exista și obligativitatea de a se face acest proiect. Mă bucur că proiectul a trecut de Senatul României, a fost adoptat și acum este în dezbaterea Comisiilor de specialitate de la Cameră. Are susținerea a 70 – 80 de deputați și are șanse foarte mari să treacă. După aceea, vreau să văd că se găsesc bani pentru studiul de fezabilitate, de oportunitate, Guvernul e obligat, după promulgarea legii, să facă această autostradă în patru ani”, a detaliat Ionuț Simionca pentru ”Cetățeanul”.

Precizând că mai are două succese la activ, Simionca a explicat cum reușește să-și promoveze proiectele în calitate de deputat al Opoziției: ”Eu am făcut peste 30 de proiecte, din care două sunt deja legi: Legea Colectiv și Legea Viișoara. Legea Colectiv îi obligă pe proprietarii de baruri și localuri să pună acel panou de avertizare dacă nu au aviz de securitate la incendii, iar Legea Viișoara obligă Guvernul României să instaleze bariere la trecerile de cale ferată. Și aceste două proiecte au fost susținute de un număr mare de colegi deputați, fiecare a avut peste 100 de co-semnatari. La orice proiect trebuie să ai susținere, dacă vrei într-adevăr să treacă. Mândria nu își are loc în munca pentru cetățeni, eu sunt deputat de Opoziție dar merg la toți colegii. Fiecare poate să-și lase amprenta într-un fel sau altul pe un proiect legislativ iar pentru mine e foarte important să trec legi și să ajut cetățenii, nu mă interesează să intru în conflicte. Eu vreau să fac legi bune și de la început am venit cu gândul de a lucra cu colegii din Parlament pentru că de aceea suntem aleși și munca noastră trebuie să schimbe în bine viața românilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ