Sociolog: Iohannis, mai tare în manipularea adversarilor decât Băsescu

Iohannis, mai tare în manipularea adversarilor decât Băsescu
Foto: Europa FM

Sociologul Bruno Ștefan are o opinie complet inedită – și de-a dreptul șocantă – despre Klaus Iohannis – președintele pe care mulți români îl numesc ”ficusul de la Cotroceni”. Iohannis, mai tare în manipularea adversarilor decât Băsescu.

Pe scurt, Bruno Ștefan îl descrie pe  Klaus Iohannis drept un manipulator desăvârșit al adversarilor politici, unul redutabil chiar și în comparație cu Traian Băsescu – maestrul recunoscut în domeniu. În context, Bruno Ștefan susține că Iohannis ”și-a ales-o” pe Viorica Dăncilă drept contracandidat la prezidențialele din toamnă.

Iohannis, mai tare în manipularea adversarilor decât Băsescu. O dovedește strategia fostului primar din Sibiu

”Este candidatul ales de Iohannis de la început la fel cum Geoană era candidatul ales de Băsescu. Și-o dorește pe Dăncilă. Băsescu a condus printr-un fel de relație de parteneriat cu PSD. Negocia, chiar dacă era partidul opozant și a avut cumva un control asupra PSD-ului. L-a impus într-un fel pe Geoană în fruntea PSD-ului, dând la o parte grupul lui Năstase. Băsescu a jucat în relația cu PSD, bine pentru el. La fel am simțit că joacă și Iohannis în relația cu PSD, și-a impus premierii pe care i-a dorit, putea să-i dea la o parte. L-am observat cu mare atenție pe Iohannis cât a fost primar. El își alegea la Sibiu opozanții în așa fel încât el să strălucească prin comparație cu toți ceilalți. Dacă ne uităm care erau liderii PSD, PNL, PD în organizațiile din Sibiu înțelegem de ce strălucea Iohannis pe acolo. Ceilalți lideri politici erau cei mai caricaturali, mai puțin iubiți și mai puțin votați dintre toți. Iohannis avea această abilitate, mai puternică după mine decât a lui Băsescu pentru că și-a exersat-o multă vreme. Din partea lui Iohannis da, e de preferat să fie Dăncilă prezidențiabilul PSD, dar jocurile pentru prezidențiale nu sunt făcute”, spune Bruno Ștefan pentru ”Cetățeanul”.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here