Florin Vasile: „JAFUL de la sectorul 3 poate fi oprit doar de un Om de administrație” (P)

Sectorul 3
Florin Vasile este candidatul Partidului Dreptății Sociale la Primăria Sectorului 3

Candidatul Partidului Dreptății Sociale la Primăria sectorului 3, Florin Ștefan Vasile, face dezvăluiri cutremurătoare, într-un interviu pentru Cetățeanul.net, despre cheltuirea abuzivă a banului public în sectorul condus de pesedistul Robert Negoiță. Florin Vasile are însă și soluții în folosul locuitorilor din Sectorul 3.

Ați afirmat, în repetate rânduri, faptul că ați decis să candidați pentru a opri jaful din administrația sectorului 3. Care sunt principalele cauze ale risipei din acest sector?

Florin Vasile: – În opinia mea, în actuala administrație nu s-a pus accent pe transparența cheltuirii banului public. Comunitatea nu a fost informată de proiectele majore care influențează viața de zi cu zi a cetățenilor. S-a ajuns astfel la o Risipă de proporții a banului public.

Dați-ne câteva exemple!

Sectorul 3
Robert negoiță a distrus o investiție de milioane de euro a Primăriei Capitalei

-Sunt multe de spus, nu doar despre lucrările ilegale de milioane de euro, de pe bulevardul unirii, sau despre decolmatările fictive ale lacului IOR, toate reflectate în raportul Curții de Conturi.

Să vă dau câteva exemple de Jaf, mai puțin  cunoscute! De pildă, Capitala a investit, între 2008 și 2012, 11 milioane de euro, bani din fonduri europene, pentru a crea, inclusiv în Sectorul 3, un proiect de promovare a sănătății, dar și a siguranței circulației – pistele pentru bicicliști. Robert Negoiță a distrus, fără a avea nicio aprobare, majoritatea pistelor din sector. Nu putem ignora, în acest caz, nici abuzul, nici nepăsarea față de fondurile publice.

Sau putem vorbi despre așa-zisele amenajări peisagistice, precum rondul de la intrarea în București dinspre autostrada A2. Rondul în cauză a fost amenajat cu 100.000 USD, dar administrația lui Robert Negoiță a decontat o sumă de 1.000.000 USD, de zece ori mai mare!

– Cum veți schimba toate acestea, ca primar?

Sectorul 3
„Voi valorifica, prin proiecte, toate ideile valoroase ale concetățenilor mei”

– În primul rând, voi consulta cetățenii, la fiecare trei luni, în sala de sport Apollo, unde le voi prezenta toate proiectele importante, sumele alocate și justificarea implementării fiecărui proiect. Până atunci, voi consulta societatea civilă, care s-a conturat coerent în sectorul 3, cu intervenții pertinente și cu proiecte centrate mai ales pe probleme de mediu.

Un prim pas îl voi face chiar la structurarea bugetului, unde voi încerca să transpun toate ideile valoroase ale cetățenilor în proiecte sustenabile, benefice și corect finanțate, fără risipa banului public. În al doilea rând, la lucrările de importanță majoră, precum reabilitarea termică, voi elimina concurența neloială și intermediarii ce apar, în prezent, în cadrul acestor contracte. Astfel voi reduce substanțial toate costurile și vom face reabilitarea la costuri mult mai mici, fără a ne mai bate joc de banii cetățenilor Sectorului 3.

Să trecem, totuși, și la politică. Sunteți om de administrație. De ce ați ales să candidați din partea Partidului Dreptății Sociale?

– Într-adevăr, am lucrat 15 ani, în administrația sectorului 3. Pornind de la o analiză reală a nevoilor și problemelor de zi cu zi, cu care se confruntă comunitatea, am dezvoltat 54 de unități destinate persoanelor vârstnice, copii cu dizabilități sau delicvenți minori. Nimeni nu știe în prezent, mai bine ca mine, ce nevoi au și cum pot ajutați oamenii cu probleme sociale din Sectorul 3!

Sectorul 3
„Nimeni nu știe în prezent, mai bine ca mine, ce nevoi au și cum pot ajutați oamenii cu probleme sociale din Sectorul 3!”

Doresc să valorific experiența acumulată până în prezent, iar Partidul Dreptății Sociale (PDS) m-a asigurat că nu va fi nicio ingerință politică în actul de administrație și că îmi va susține toate proiectele care pun accent pe bunăstarea oamenilor. de aici și sloganurile partidului – „Un om ca tine” și „Un om bun pentru oameni”.

Care sunt proiectele Dvs pentru sectorul 3?

– În primul rând, voi construi locuințe sociale și pentru tineret. Sunt 7000 de cereri de locuințe neonorate și abandonate prin sertarele funcționarilor din Primăria lui Negoiță! Voi crea locuri noi de muncă, prin atragerea de investtitori noi, care să beneficieze de facilități fiscale pe termen lung.

Apoi, deoarece sectorul 3 are cea mai mare creștere demografică din capitală, voi construi noi creșe, grădinițe și, mai ales, dezvoltarea serviciilor de after-school, gratuit, pentru toți școlarii și preșcolarii din sector.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.