Strategia Ministerului Sănătății pentru creșterea gradului de vaccinare

Pacientul sub acoperire
Ministrul Sănătății Sorina Pintea este acuzată de minciună și populism

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă, duminică, că, în următorii 3 ani, va primi de la Uniunea Europeană aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare în România.

„Am depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creşterem gradul de acoperire vaccinală în ţară”, a transmis Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Astfel, cu banii primiţi de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanţat va fi elaborată Strategia Naţională de Vaccinare, inclusiv Planul de acţiuni aferent acesteia şi va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

De asemenea, potrivit ministerului Sănătăţii, va fi îmbunătăţită capacitatea instituţiilor din sistemul de sănătate pentru completarea şi accesul în timp real la informaţii privind stadiul vaccinării pentru populaţie, precum şi a stocurilor disponibile.

 20 de judeţe identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu maşini şi servicii de curierat pentru transport vaccin.

Va fi dezvoltat şi Registrul Electronic Naţional de Vaccinari (RENV), prin crearea, în secţiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcţiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Personalul din Ministerul Sănătăţii şi din structurile cu responsabilităţi în dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicilor şi programelor de vaccinare şi imunizare va fi instruit şi, nu în ultimul rând, va fi derulată o campanie de informare şi conştientizare a importanţei vaccinarii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.