Dâmbovița: Noi focare de pestă porcină în două localități

focar de pestă porcină africană

Autoritățile din Dâmbovița anunță că au fost descoperite patru noi focare de pestă  porcină africană în localitățile Perșinari și Ciocănești.

După ce sâmbătă în localitatea Perșinari  se înregistrase un caz de pestă porcină , la porcii dintr-o gospodărie, pe 20 august au fost confirmate alte trei cazuri în localitate. Și în localitatea  Ciocănești a fost confirmat un caz de pestă porcină africană, ceea ce face că numărul focarelor din județ să se ridice la câteva zeci.

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 20.08.2019, ora  17.00,  că urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, în 3 gospodării din Comună Perşinari, o gospodărie în Comună Ciocăneşti – sat Vizureşti şi o suspiciune în Comună Perşinari, în scopul  adoptării planurilor de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aprobă deciziile de plasare sub supraveghere.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități.

În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție și efectuarea de acțiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița,  în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localității .” , precizează Prefectura Dâmbovița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.