Vasile Dîncu: Coaliția nu se rupe nici anul acesta, nici la anul

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că nu se aștepta la o colaborare atât de bună cu liberalii și dă asigurări că nici anul anul acesta și nici anul viitor coaliția PSD-PNL-UDMR nu se va rupe.

„Nu am văzut în Guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a minștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR, de asemenea nu am avut niciodată vreun conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte. Eu mă așteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun sincer, și chiar să construim un program de guvernare împreună. Credeam că va fi mult mai greu.

Politica noastră este condusă mai degrabă de oameni care se ocupă de campanii electorale și care se ocupă de războiul politic. După alegeri, ar trebui războiul politic să înceteze. Eu cred că pandemia a ajutat, a fost un auxiliar important. Aceasta a creat deja o agendă comună. Suntem obligați să facem anumite lucruri împreună.

Apoi, nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta, pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită. De exemplu, când a fost vorba de investiții, de procentul de investiții din PIB, liberalii au venit cu un procent mai mic, și împreună am stabilit să dăm un procent mai mare.

Și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a PNL. Cei care au fost prezenți și care știu, își aduc aminte că nu am vorbit de 7% de la început. La 7% am ajuns după ce am discutat împreună, și noi (PSD – n.red.) am propus chiar să mărim procentul. Și atunci am venit cu acest lucru.

Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării.

Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor”, a declarat Dîncu, la Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here