Votăm pentru viitorul Europei cu closete în fundul curții

Votăm pentru viitorul Europei cu closete în fundul curții
Foto: Digi24

România a trecut ca gâsca prin apă prin trei decenii de democrație. Corigenți la democrație, votăm pentru viitorul Europei cu closete în fundul curții.

Oficial, comunismul românesc și-a dat duhul în decembrie 1989. În realitate, practicile și mentalitățile ”iepocii de aur” au supraviețuit bine merci și s-au inserat perfid în așa zisa democrație de care lumea face caz în prezent.

Votăm pentru viitorul Europei cu closete în fundul curții
Foto: Monitorul de Botoșani

Alegeri cu amenințări, șantaje și morți scoși la vot. Votăm pentru viitorul Europei cu closete în fundul curții

Democrația mioritică este încălcată din start de crema țării din moment ce niciun ales/numit în funcții publice nu dă socoteală vreodată, nici măcar atunci când e prins în flagrant.

În plus, cele mai multe numiri/promovări în sistemul de stat sunt făcute tot pe baza criteriului ”PCR”, adică pe pile, cunoștințe și relații.

Cosmetizate pe ici pe colo, vechile metehne din vremea partidului unic s-au păstrat mai ales în provincie, unde de exemplu oamenii sunt șantajați să voteze cu partidul susținut de autoritățile locale.

Grație tehnologiei moderne, acuzații de acest gen sunt probate înainte, în timpul și după fiecare scrutin, fără însă ca lucrurile să se schimbe în vreun fel.

Director de școală și doctoriță de comună amenințați de pesediști

În avanpremiera europarlamentarelor de duminică, două astfel de mostre de democrație românească și-au făcut loc în presă.

Prima constă în înregistrarea unei amenințări cu schimbarea din funcție proferată de un inspector școlar din Suceava la adresa unui director de școală ”prea vocal” împotriva PSD.

A doua o reprezintă declarația doctoriței din comuna doljană Botoşeşti Paia, care povestește pe larg cum primarul localității în cauză (un pesedist) a amenințat-o cu distrugerea și pierderea locului de muncă după ce a refuzat să elibereze adeverințele medicale necesare votării cu urna mobilă pentru zeci de bolnavi psihic și doi morți.

Ambele cazuri la zi se referă la oficiali PSD dar asta nu înseamnă că restul partidelor sunt mai breze. Acolo unde autoritățile locale au conduceri de altă culoare politică lucrurile se petrec exact la fel, viii și morții sunt presați la grămadă să voteze un anumit partid.

Corigenți la democrație și după 30 de ani

Deși au trecut trei decenii de la căderea comunismului, e doar o glumă proastă să vorbești despre alegeri democratice în localități sărace pline de asistați sociali sau în care locuri de muncă se găsesc doar la Primărie, școală, postul de Poliție, oficiul poștal și cabinetul medical.

Vor trece decenii până când vom băga toate closetele în case și în școli, trăim cu mentalitățile din trecut dar duminică votăm pentru viitorul Europei și vom trimite în Parlamentul European 32 de români aleși pe sprânceană de partide.

Că se întâmplă ca unii să nu cunoască nicio limbă străină sau chiar să aibă probleme cu limba română nu-i bai. Important este că toți sunt aleși în mod democratic și scrie la carte că așa se respectă voința poporului și așa se conferă valoare candidaților.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.