Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, la câteva zile după ce ministrul Sănătății a fost fotografiat astfel pe holul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Poliția Capitalei.

Vlad Voiculescu este al doilea ministru din Guvernul Cîțu sancționat în mai puțin de o săptămână. Primul ministru amendat a fost Raluca Turcan, ministrul Muncii, care a fost sancționată cu 500 de lei din cauza unor fotografii în care apărea în spațiul public fără mască.

Ministrul Sănătății, fotografiat fără mască

Pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte mască în jurul său.

Vlad Voiculescu a fost fotografiat luni de jurnalişti în timp ce discuta cu un alt bărbat, pe holul Parlamentului. Ministrul avea masca de protecție în mână. El vorbea cu o altă persoană de la o distanţă mai mică de doi metri.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate”

Într-un mesaj publicat apoi pe Facebook, ministrul Sănătății susținea că și-a dat masca jos pentru că îi era sete. Potrivit acestuia, nu era nicio persoană în jurul său. Acest lucru deși pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte mască.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu.

„Toți românii trebuie să respecte legea”

A două zi au apărut imaginile cu Turcan care era fără mască în fotografii de la o operațiune de împădurire din județul Sibiu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că le-a solicitat celor doi miniștri să plătească amendă. „Toți românii trebuie să respecte legea”, a declarat premierul.

Turcan, cât și Voiculescu, au spus că au solicitat să fie amendați, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here