Viorica Dăncilă ,provocare pentru Iohannis. Organizează dezbatere cu o oră inaintea lui

  Viorica Dăncilă ți Klaus Iohannis
  Dăncilă îl bombardează pe Iohannis cu alte propuneri de miniștri

  După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat organizarea marți, de la ora 19:00, a unei dezbateri electorale organizată de echipa sa de campanie, candidatul PSD la președinția României, Viorica Dăncilă a anunțat marți în jurul orei 15, că va organiza și ea o dezbatere   tot azi, care va începe la ora 18.

  Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă invită presa la ”un dialog deschis”, întâlnirea urmând să aibă loc cu o oră înaintea dezbaterii organizate de contracandidatul său, Klaus Iohannis. ”Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P.Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16.00”, arată un anunț al PSD.   PNL anunțase încă de acum câteva zile că marți, începând cu ora 19, va avea loc o dezbatere în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, vor participa: Ramona Avramescu,  Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai şi Radu Tudor. Liberalii au anunțat că la eveniment vor participa, în sală, studenţi, dar şi jurnalişti, aceştia neputând interveni, însă, în discuţie.

  ”Dezbaterea reprezintă o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidenţiale, participanţii care vor lua parte la dialog având posibilitatea să abordeze orice teme şi orice subiecte pe care le consideră de interes pentru opinia publică”, transmitea  PNL. Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook şi Youtube, iar instituţiile de presă interesate pot prelua semnalul audio/video de la organizatori. ”Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi-a manifestat deschiderea de a asigura un spaţiu neutru de desfăşurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, pentru bună informare a opiniei publice şi pentru cultură democratică a societăţii româneşti. Având în vedere anunţul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanţi ai mass-media şi politologi şi în urmă dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată. Evenimentul va avea loc marţi, 19 noiembrie 2019, într-un spaţiu neutru politic dar, în acelaşi timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I”, a anunţat sâmbătă SNSPA.

  Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, la RFI, că dezbaterea va fi organizată după model american, iar între şase şi nouă invităţi vor putea pune întrebări, “probabil între două şi patru întrebări” de persoană.

  El a explicat că “dezbaterea va avea loc la BCU, la Aula Carol I (…)”.

  “Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune şi două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presă acreditată, presă străînă şi presă din România (…). Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnalişti, analişti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituţii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susţinerii societăţii civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD şi aşa mai departe, deci vor fi şi din zona celor care au susţinut guvernele PSD sau instituţii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu preşedintele României”, a spus europarlamentarul.

  Potrivit acestuia, “în sală, în afară a patru consilieri ai domnului preşedinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenţi”.

  El a afirmat că dezbaterea va fi transmisă de mai multe posturi,

   

  DISTRIBUIȚI

  LĂSAȚI UN MESAJ