VIDEO Zeci de pacienți din Galați, infectați cu COVID, așteaptă chiar și trei zile să se elibere un loc într-un spital

32 de pacienți, infectați cu COVID-19, așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale Covid.

Deoarece unitățile care primesc pacienți COVID sunt pline, bolnavii așteaptă chiar și trei zile. În prezent, 32 de pacienți așteaptă să fie transferați la spitale suport Covid din Galați. Bolnavii nu primesc tratament pentru COVID deoarece Spitalul de Urgență nu are medicamente pentru astfel de situații.

„La Spitalul Clinic de Urgență sunt 32 pacienți confirmați cu COVID 19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a  fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CNCCI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienți au fost confirmați cu COVID în UPU, iar ambulanțele sosesc în continuu. În secția ATI COVID sunt internați un număr de 16 pacienți. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt așteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Galați, Ionuț Băneșanu.

În ultimele două zile, în Galați au fost confirmate 260 de cazuri COVID-19. De asemenea, de la debutul pandemei, au fost confirmate cu COVID 9.021 de persoane, din care 255 au decedat.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.