VIDEO Un pacient în stare gravă din Galați, infectat cu COVID 19, a primit tratament cu ozon

Premieră la Galați. Un pacient în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, a primit tratament cu ozon. Procedură a fost realizată cu ajutorul unui aparat modern în valoare de 25.000 de euro, achiziționat în urma unui proiect internațional câștigat de Universitatea Dunărea de Jos.

Medicii gălățeni au realizat, în premieră, prima procedură de autohemoterapie majoră cu ozon în cazul unui pacient diagnosticat cu SARS-CoV-2. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu o formă gravă a bolii. Procedura este simplă și presupune introducerea în sângele pacientului a unei cantități mici de ozon.

„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen și un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Procedura este una simplă. Se recoltează o cantitate mică de sânge, 150 de ml, se introduce procentul de oxigen și ozon și sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism printr-un sistem de perfuzare. Ozonul medical crește producția de interferoni (apărarea principală a organismului împotriva virușilor), creează peroxizi de ozon care pot altera structurile învelișului viral necesare pentru atașarea la celulele gazdă și, de asemenea, îmbunătățeşte procesele imunitare, microcirculația și oxigenează celulele, ajutându-ne în lupta împotriva virusului COVID-19. Astfel de proceduri se mai realizează în China, Italia, Spania și evident România iar noi suntem într-un contact continuu cu specialiștii din țările menționate”, declară medicul Alexandru Nechifor, coordonatorul pe parte medicală din proiect.

Activitatea face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi l-a câștigat în cadrul Competiției Internaționale organizate de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Proiectul se numește „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” și a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători și specialiști de la Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.

„Suntem mândri să discutăm astăzi despre un proiect al Universității „Dunărea de Jos” din Galați finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în cadrul competiției internaționale de proiecte destinate acțiunilor de reducere a impactului pandemiei COVID-19. Țin să precizez că din aproape 2.000 de proiecte înscrise din 76 de țări au fost selectate doar 92. Dintre acestea România are 3, iar 2 sunt ale universității noastre”, a declarat Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați.

„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienții din secția de terapie intensivă (ATI) și/sau pacienților contacți ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activități principale: achiziționarea generatorului de ozon și a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră și aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienții din secția de terapie intensivă (ATI) și/sau pacienților contacți ai unor surse confirmate de COVID-19”, a spus, la rândul său, Cristian Dima, managerul proiectului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.