VIDEO Incendiu de amploare în Rezervația Naturală Lacul Brateș

Un incendiu de proporții a avut loc vineri în zona lacului Brateș. Focul a afectat aproximativ 15 hectare de vegetație uscata, stuf și lastăriș.

Pompierii militari gălățeni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul care se extindea spre amenajarea Plaja Brateș.

„Au acționat patru autospeciale de stingere cu 20 de pompieri și o cisterna de la societatea Apă Canal timp de aproximativ 2 ore. Cauza producerii incendiului este foc deschis”, a transmis ISU Galați.

În luna martie, pompierii militari gălățeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea  unui număr de 18 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului. Flăcările s-au extins cu repeziciune, la locuințe, anexe și depozite de furaje, arzând locuințe, anexe și aproximativ 50 hectare de vegetație uscată.

Numai în ultimele 24 de ore, în zona lacului Brateș au avut loc două incendii de mare amploare, care au afectat aproximativ 30 de hectare.

„Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea unor astfel de evenimente, deoarece acestea pot produce adevărate dezastre”, a transmis ISU Galați. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.