UPDATE Cimitir vandalizat. Mai multe cruci au fost distruse, iar poliția face cercetări pentru profanare de morminte

Un cimitir dintr-o localitate din județul Galați a fost vandalizat chiar de Paște. Mai multe cruci au fost distruse, iar polițiștii au deschis un dosar penal penal pentru profanare de morminte.

UPDATE : miercuri, 13:00 Au fost identificați autorii vandalizării cimitirului din Piscu, județul Galați. Este vorba de doi adolescenți din sat, în vârste de 15 și 17 ani. Poliția Galați a anunțat că ei sunt cercetați penal pentru infracțiunea de profanare de morminte.

Un localnic din comuna Piscu a filmat cimitirul vandalizat și a postat imaginile pe rețelele de socializare. În fillmare se observă cum mai multe cruci au fost rupte sau distruse total.

sursa: Daniel Vrânceanu, FB

„Asta, aia care am ridicat-o noi, nu sunt rupte de vânt că aseară nu a fost furtună. Ăstea le-au distrus ei, s-au bătut… Ia uite ce au stricat aic, au rupt crucile la oameni, ia uite, în partea aia sunt frânte, încolo în sus nu mai sunt deloc”, spune localnicul, în timp ce filmează cimitirul vandalizat.

Primarul localității a sesizat Poliția. „Am fost anunțat ieri după amiaza de către un cetățean din comună. Au fost rupte mai multe cruci, nu știm exact când a fost vandalizat cimitirul, se pare că în noaptea de Înviere sau în prima zi de Paște. Eu am sesizat Poliția”, a declarat primarul comunei Piscu, Ștefan Vlad.

Reprezentanții Poliției Galați au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de profanare de morminte și fac cercetări pentru identificarea celor care au vandalizat cimitirul.

„La fața locului, polițiștii au constatat că mai multe cruci din lemn de pe morminte au fost rupte sau culcate la pământ, din verificări rezultând că fapta ar fi fost făcută în noaptea de 18 spre 19 aprilie. A fost întocmit un dosar penal având ca obiect infracțiunea de profanare de cadavre sau morminte și se efectuează cercetări pentru indentificarea autorilor ”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Gest emoționant al unui preot: a luminat cu candele un cimitir întreg în noaptea de Înviere

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here