Vaslui va avea taxă de salubritate de 7,8 lei pe persoană

Controalele Administrației Fondului de Mediu (AFM) s-au finalizat în 69% dintre cazuri cu impunerea unor obligații de plată suplimentare
Luni, 24 septembrie, zona Dristor

Primăria municipiului Vaslui va înlocui din acest an tariful pentru ridicarea gunoiului, plătit de populaţie şi încasat, până acum de SC Goscom, cu o taxă de salubritate. Valoarea taxei pentru cetăţenii din municipiul Vaslui va fi de 7,8 lei de persoană pe lună.

Modificarea vine ca urmare a implementării unui proiect judeţean de gestionare a deşeurilor, finanţat cu bani europeni, care prevede existenţa unei taxe de salubritate.

„Vom trece la taxa de salubrizare, nu va mai fi tarif pentru gunoi ca până acum, având în vedere că a început să funcţioneze depozitul ecologic de la Roşieşti, cu cele cinci platforme de preselectare. Vor fi noi operatori de colectare a gunoiului menajer. Pe raza municipiului Vaslui şi în 23 de comune va fi o societate din Piteşti, care va prelua această activitate de la SC Goscom”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

Potrivit lui, se încearcă păstrarea aceloraşi puncte de plată, pentru a nu bulversa foarte tare cetăţenii.

„Pe declaraţiile de impunere pe care fiecare dintre noi le va primi acasă în 2019 vom mai vedea încă un rând cu această taxă de salubrizare”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*