Valul șapte de COVID-19. Rafila: „În toamnă e posibil să mai existe”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că România ar putea fi lovită la toamnă de al șaptelea val COVID, în condițiile în care în prezent își face tot mai simțită prezența al șaselea val de infecții, în care varianta BA.5 a Omicron continuă să fie dominantă.

„În toamnă, e posibil să mai existe. Și n-aș vrea să facem speculații, dar toată lumea menționează posibilitatea existenței unui nou val pandemic, spre sfârșitul anului, dacă una dintre tulpinile modificate care se transmite și mai ușor devine dominantă. Aceasta este ciclicitatea acestei infecții, ne-am obișnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susținută. Important este să nu avem cazuri grave și să oferim oamenilor asistență medicală ambulatorie și acces la antivirale în valurile pandemice”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă valul 7 ar fi posibil spre finalul acestui an, Alexandru Rafila a spus: „E posibil și un val 7, dar nu vreau să speriem lumea, n-are niciun fel e rost. Trebuie să fim echilibrați. Important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”, a menționat ministrul sănătății, potrivit Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here