Unde au votat candidații la prezidențiale și ca

Principalii candidați la agerile prezidențiale au ajuns la secțiile de votare, duminică dimineață, pentru a-și exercita de vot. Peste 18,2 milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară.

 

 

Președintele României Klaus Iohannis a votat la liceul „Jean Monnet”. Candidatul la alegerile prezidențiale din partea PNL, a declarat că a votat pentru o Românie normală și speră ca românii să demonstreze că își doresc același lucru.

„Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că și pentru mine personal. Am votat pentru o Românie normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru. Azi românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este cea mai importantă zi pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Așadar, dragi români, vă aștept la vot”, a declarat Klaus Iohannis, președintele Românieiâ

 

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a votatîn București, fiind în soțită de soțul său, dar și de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Dăncilă a spus că am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie sigură și demnă

 

”Am votat pt o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine că nu au cepune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii, am votat împotriva austerității. Am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

 

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale a votat, duminică dimineaţă, la o secţie de cotare din Sibiu.

„Am votat alături de colegii mei, alături de candidatul care va deveni europalementare de Sibiu, Nicu Ștefănuță. Am votat pentru competențe și onestitate în Europa. Este momentul în care românii pot să-și exprime părerea lor, oricare ar fi aceasta, de aceea mesajul este unul clar si explicit: Veniți la Vot. Sunați prieteni, colegi. Cu cât suntem mai mulți, cu atâta România de astăzi își va exprima vocea și va fi recunoscută. Haideți la vot. Avem mare încredere în România”, a declarat Dan Barna, președintele USR, la ieșirea din secția de votare.

 

Kelemen Hunor, a declarat duminică, după ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, informează Agerpres. Kelemen a votat la secția organizată în incinta primăriei din comuna sa natală, Cârța.

„Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde, încet-încet, dincolo de creșterea economică, fiecare vom găsi posibilitatea de atinge dezideratele și scopurile în viața personală, în viața de familie și toți la un loc”, a afirmat Kelemen Hunor.

 

Candidatul PMP, Theodor Paleogu, pentru funcţia de preşedinte a afirmat, a spus la ieșirea de la urne că a vorat ca tinerii ”să aibă motive să rămână în România”.

„Am votat «pentru», pentru că în primul tur nu se votează «contra», în primul tur se votează «pentru», pentru valori, pentru convingeri, pentru credinţe, pentru idei, pentru idealuri. Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi şi de a  munci în România. Am votat pentru ca tinerii ca el, oameni din generaţia lui să aibă motive să rămână în România şi să contribuie la bunăstarea acestei ţări.  Am votat pentru o Românie a respectului respect pentru muncă, respect pentru educaţie, respect pentru moştenirea culturală şi spirituală a României şi a Europei, respect pentru românii de toate vârstele, tineri şi bătrâni, pentru românii din România  şi sin afara ţării”, a declarat Paleologu.

 

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale a fost la ora 10:00 de 6.89 %, 1.256.234 de români prezentându-se la vot, conform datelor BEC. În 2014, la aceeaşi oră, prezenţa la vot era 6,55%, iar în 2009 6,17%.. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here