Un octogenar din Hunedoara a ajuns în arest. Ar fi agresat sexual o fetiță de 6 ani!

Un octogenar din Hunedoara a ajuns în arest. Ar fi agresat sexual o fetiță de 6 ani!

Un bărbat de 80 de ani, din comuna Buceş, judeţul Hunedoara, cercetat pentru agresiune sexuală asupra unei fetiţe de 6 ani, a fost reţinut preventiv, joi după-amiază, pentru 24 de ore, şi trimis în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

„El va fi prezentat vineri magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, citat de Agerpres.

Bătrânul este anchetat de procurori, fiind suspectat că ar fi agresat sexual o fetiţă de 6 ani, din primele cercetări apreciindu-se că fapta s-ar fi petrecut în urmă cu mai bine de o lună de zile, însă minora nu a relatat nimic părinţilor la acea dată.

Părinţii micuţei prestau activităţi agricole

Cercetările în acest caz au fost începute de poliţiştii din municipiul Brad, care s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea comiterii unei infracţiuni de agresiune sexuală asupra fetiţei, familia minorei fiind vecină cu suspectul.

„Bărbatul ar fi profitat de circumstanţa că se afla cu minora la domiciliul său, în timp ce părinţii micuţei prestau activităţi agricole. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, cercetările privind comiterea infracţiunii de agresiune sexuală fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

„O problemă care se întâmplase cu o săptămână înainte de a fi consultată”

Știu, oarecum teoretic, despre caz, dar medicul care a văzut fetița nu este în acest moment, și nu aș putea să vă dau date exacte despre caz. A fost o suspiciune, din declarații, legată de acea acea posibilă agresiune. Eu am vorbit chiar ieri (miercuri) cu medicul care s-a ocupat de caz, care mi-a relatat faptul că fetița a ajuns cu mama sa în urgență și s-a plâns că minora are usturimi în zona genitală. Abia apoi, mergând la medicul pediatru acesta ar fi întrebat mai multe, iar când s-a ajuns la această discuție s-a făcut trimitere către medicina legală, pentru că doar ei au competențe în astfel de cazuri.

Dar era vorba despre o problemă care se întâmplase cu o săptămână înainte de a fi consultată, acea posibilă tentativă, și nu aveau ce să investigheze ai noștri. Pe de altă parte, ceea ce știu, tot din relatările domanei doctor, este că familia, respectiv mama fetiței, i-a spus că a sesizat fapta la postul de poliție din localitatea de domiciliu. Pe fișa de consultație s-a trecut posibilă tentativă de viol, din declarații, nu din examinare. Nu avea leziuni vizibile la examinare, eu așa știu. În urma consultației s-a făcut trimitere către medicina legală pentru a consta ei dacă sunt leziuni, fiind singurii abilitați pentru a face astfel de constatări”, a declarat directorul medical al spitalului din Brad, medicul Lucian Miron, pentru servuspress.ro.

În cazul în care va fi găsit vinovat, agresorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here