Un nou Fake news demontat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății susține că datele prezentate într-un document care circulă pe rețelele de socializare, potrivit căruia o criză a medicamentelor este inevitabilă în farmacii, sunt false.

Ca urmare a distribuirii pe rețelele de socializare a unui document avizat de , dat spre informare medicilor de familie, în care se indică acestora , din cauza faptului că statul român , pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că toate aceste date sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip fake news (minciuni)”, au transmis Ministerul Sănătății

Cetățenii sunt rugați să nu distribuie aceste informații false, „care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific”.

„Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor să nu colporteze aceste informații false, care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific. Amintim faptul că același semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior, a mai distribuit în trecut o minciuna, ce a fost combătuta de Ministerul Apărării Naționale. În informarea precedentă se specifica faptul că întreaga campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de armată este <o acţiune militară specifică> iar vaccinul drept <un medicament experimental>. Aceste afirmații sunt mincinoase, nefiind susținute de fapte verificabile”, a precizat Ministerul Sănătății.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here