O nouă alarmă falsă la 112. Un bărbat a anunțat dispariția unei fete care nu ar fi ajuns la școală

Alarma falsa. Un bărbat a anunțat la 112 dispariția unei fete care lipsea de la școală
Un bărbat a anunțat la 112 dispariția unei fete care lipsea de la școală

Tatăl unei minore din Galați a fost sancționat contravențional de polițiști după ce a sunat la 112 și a anunțat că fata nu a ajuns la școală. Polițiștii au mers la unitatea de învățământ și au constatat că minora a întârziat la prima oră de curs și nu a mai intrat în sala de clasă.

Potrivit IPJ Galați, apelul la numărul unic de urgență 112 a fost înregistrat la data de 3 octombrie, ora 08.40. Un bărbat din municipiul Galați a anunțat dispariția unei minore, de 12 ani, care a plecat dimineața de la domiciliu spre școală, dar nu a mai ajuns acolo.

„Bărbatul a precizat că a fost contactat telefonic de directorul școlii care l-a anunțat că fiica sa nu s-a prezentat la prima oră de curs. Polițiștii au mers imediat la școala respectivă și au constatat că minora se afla acolo, aceasta declarandu-le că a întârziat la prima oră de curs și nu a mai intrat în sala de clasa, așteptând pauza în toaleta instituției”, a precizat IPJ Galați, printr-un comunicat de presă.

Bărbatul care a apelat la numărul 112 a fost sancționat contravențional de polițiști pentru alarmare falsă.

Amenzi mai mari pentru apelurile false la 112

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat încă din luna august că Guvernul pregătește un proiect de lege care să preveadă sancțiuni mai mari pentru cei care apelează 112 doar în glumă.

„Astfel de atitudini, care generează costuri inutile, si, mai grav, pun în pericol viețile celor care au cu adevărat nevoie de ajutor, trebuie puternic descurajate. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenție de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei”, a anunțat premierul.

În prezent, cuantumul acestei amenzi este între 500 și 1.000 de lei.

Potrivit statisticilor, din totalul apelurilor la 112, un procent de 45% sunt apeluri false.

LĂSAȚI UN MESAJ