Tanczos Barna susține că UDMR vrea reglementarea prețurilor la energie, măsură cerută de PSD

Tanczos Barna
Tanczos Barna. Sursa foto: pag de FB

Ministrul mediului, Tanczos Barna, susține că UMDR crede că este nevoie de un preț reglementat la energie și că implementarea măsurii trebuie discutată cu Comisia Europeană și cu ANRE. 

„Dacă există o lege, ea trebuie respectată. Prețul activ nu se poate lua nicio decizie care să afecteze perioada trecută, motiv pentru care ceea ce se calculează până la o eventuală modificare a legislației trebuie plătită către companiile care au respectat legea și statul trebuie să o respecte. Al doilea element foarte important care se discută inclusiv în coaliție este prețul reglementat. UDMR crede că este nevoie de un preț reglementat. Susținem această idee, implementarea trebuie discutată cu siguranță și cu Comisia Europeană și cu ANRE. Este nevoie și de alte măsuri care să limiteze la un moment dat aceste cheltuieli. Dacă energia este din ce în ce mai scumpă, factura pe care o va primi statul român va fi din ce în ce mai mare și la un moment dat există o limită.

Discuțiile cu privire la fonduri, la rectificare bugetară sunt discuții care se poartă cu Ministerul Finanțelor. N-aș vrea să intru în detaliile acestea, pentru că suntem abia la momentul în care fiecare minister și-a prezentat solicitările și trebuie să discutăm și în cadrul coaliției și cu Ministerul de Finanțe care sunt prioritățile și care vor fi alocările de resurse suplimentare și unde vor fi restricții.

Deja la bunuri și servicii s-a decis că se va aplica o reducere de 10%. Vedem cum se va materializa rectificarea bugetară efectiv.

În momentul de față este o propunere, o discuție, căutăm soluțiile care se pot aplica până la sfârșitul anului și în momentul în care vom ajunge la o decizie, cu siguranță se va aplica.

Nu sunt neapărat singurele soluții, sunt soluții propuse și de PNL și de către colegii din PSD și de UDMR”, a declarat Tanczos Barna, la Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here