Situație critică la Galați. 125 de cadre medicale, infectate cu COVID-19

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 la Spitalul Județean Galați.  38 de cadre medicale au confirmate cu noul coronavirus, la care se adaugă şi 12 pacienți. Patru secţii din spital s-au închis și nu mai fac internări, iar Secția ATI este plină.

Situația este cu atât mai gravă cu cât la nivelul județului Galați, 125 de cadre medicale au fost raportate, în ultimele două săptămâni, cu noul virus. „La nivelul judeţului, ca şi pozitivi, am înregistrat 18 medici, 56 de asistenţi medicali şi 51 de brancardieri, infirmiere şi îngrijitoare. Deci, în total, 125 de persoane”, au anunțat reprezentanții DSP Galați.

Cele mai mari probleme sunt în prezent la cel mai mare spital din Galați, Spitalul Județean de Urgență, unde 38 de cadre medicale au fost testate, în ultimele zile, cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a dispus de urgență testarea întregului personal medical şi a pacienţilor din secţiile în care s-au raportat îmbolnăviri cu COVID 19. De asemenea, s-a dispus dezinfecţia secţiilor Medicală II, Chirurgie II, Cardiologie şi Hematologie, fiind închise pentru 48 de ore.

La nivelul judeţului Galaţi, numărul persoanelor testate pozitiv COVID 19 a ajuns la 1071. Dintre acestea, 663 de persoane sunt vindecate, iar 94 au decedat. În total, s-au efectuat 10.440 de teste.

Mesaj dramatic de la Secția de Terapie Intensivă: După încheierea unui ture, medicii au nevoie de perfuzii și oxigen ca să o ia de la capăt

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here