Senat. Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei va fi dezbătută şi votată miercuri

Sursa Foto; Senat Facebook
Sursa Foto; Senat Facebook

Dezbaterea şi votul moţiunii intitulate „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader” erau programate iniţial pentru luni, începând cu ora 16.00.

Amânarea ar fi generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă care ar putea genera o lipsă de cvorum în plenul de luni, dar şi agenda ministrului Tudorel Toader, care nu i-ar permite prezenţa, luni după-amiază, în plenul Senatului.

Liderul grupului USR, senatorul Adrian Wiener, a confirmat, pentru Agerpres,  amânarea dezbaterii moţiunii simple pe Justiţie pentru miercuri.

Tot din cauza absenţei mai multor senatori şedinţa Biroului permanent, programată pentru ora 13.00, nu a mai avut loc.

Semnatarii moţiunii solicită „încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei”, care, potrivit Constituţiei, „se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti”.

PNL şi USR îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la „modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi a statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României”.

De asemenea, semnatarii îi solicită ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă a PNL de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here