Se scumpește căldura în Capitală

Se scumpește căldura în Capitală
Se scumpește căldura în Capitală

Din 2020, bucureștenii ar putea plăti mai mult pentru căldura furnizată de Termoenergetica. Societatea a propus un plan prin care tariful subvenționat crește de la 137 la 145 de lei.

Astfel, fără subvenția de 50% acordată de primărie, bucureștenii ar plăti 290 de lei pentru o gigacalorie. Proiectul, care va fi discutat miercuri în Consiliul General, prevede o majorare progresivă a tarifului, care ar urma să ajungă la 311 lei, în 2044.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a amenințat că va face o plângere penală împotriva Guvernului, după ce i-a fost refuzată alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezervă.

„Primăria Capitalei este singura din țară care nu încasează taxe și impozite, prin lege, sunt încasate de primăriile de sector. Câtă vreme guvernul actual nu va aloca un procent suficient ca să acoperim cheltuile cu serviciile publice, apa caldă și clădura, iluminatul public, serviciul public de transport, cele 19 spitale, 14 teatre, toate investițiile începute în infrastructură. Vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, guvernul este obligat să întoarcă Bucureștiului o sumă suficientă. Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB și se întoarce de la Ministerul de Finanțe către Pimăria Capitalei și cele șase sectoare o suma infimă. Bucureștenii sunt dezavantajați”, a spus Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.