Scandal între Brigada Rutieră și Poliția Locală: „Eu sunt polițist, sunt în timpul serviciului”. „Și noi ce suntem?”

Scandal între Brigada Rutieră și Poliția Locală
Scandal între Brigada Rutieră și Poliția Locală FOTO: Digi 24

Un polițist local din Sectorul 1 al Capitalei a refuzat să se legitimeze în fața polițistilor de la Brigada Rutieră, ba chiar și-ar fi sunat șefii să-l scape. De aici a pornit un adevărat scandal, cu amenințări din partea amelor părți.

Disputa dintre polițistul local și agentul de la Brigada Rutieră a durat mai bine de 10 minute și se pare că a pornit de faptul că polițistul local ar fi parcat mașina de serviciu într-o zonă interzisă.

După ce agentul de la Brigada Rutieră i-a cerut actele a izbucnit un conflict verbal și a fost amenințat de către colegul de la Poliția Locală a Sectorului 1, potrivit Digi 24.

– Eu am 50 de ani, nu vii tu să mă iei peste picior pe mine și să-mi vorbești în bătaie de joc.

– Cine ți-a vorbit așa?

– Da, Gherghe!

– Vreau și eu să-l verificăm, să-l legitimăm!

– Lasă-mă în pace acum că am treabă!

– Deci, hai să vă spun ceva! Acum am vorbit cu șeful meu.

– Nu ne interesează treaba asta.

– Nici pe mine nu mă interesează.

– Vrem data nașterii.

– Nu vă dau, mă, nimic! Nu auziți că nu vă dau? Pentru ce să vă dau? Pentru ce? De ce să mă legitimezi? Eu sunt polițist, sunt în timpul serviciului.

– Și noi ce suntem?

– Dar pentru ce vrei tu să mă legitimezi? M-ai găsit la volan tu pe mine?

– Vrem să vedem cu cine stăm de vorbă.

– Legitimează-te și tu!

Potrivit legii, scrie Digi 24, polițiștii locali și cei de la IGPR sunt obligați să se legitimeze în cazul în care sunt suspecți că ar fi încălcat codul rutier.

Potrivit aceleiași surse, se pare că polițistul local nu a fost amendat, deoarece agnetul de la Rutieră ar fi primit un ordin și i s-ar fi sugerat să renunțe această amendă.

„Băiatul ăsta de la Locală cine se crede?”

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, și Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, au avut o discuție aprinsă, la Digi24, pe marginea imaginilor cu polițistul local care refuză să se legitimeze la cererea unui agent de la Brigada Rutieră, ba, mai mult, îl amenință.

Dumitru Coarnă: E speță standard, presiunea șefului nemijlocit împotriva agentului de poliție ca să nu aplice o contravenție pe care a constatat-o. Băiatul ăsta de la Poliția Locală crede că el este altcineva pentru că este în subordinea politicului. Politicul a centrat un telefon la Brigada Rutieră, domnul Gâlceavă, care este un protejat politic, a sunat polițistul din stradă și i-a transmis ce i-a transmis. Lucrurile sunt foarte grave. Băiatul ăsta de la Locală cine se crede? Sigur, el o are în spate pe doamna Firea, care știm cine este, nu? Nivelul ăsta de comportament al unor șefi este tolerat de către IGPR și de către minister. Poliția Municipiului Vaslui, dacă citiți presa de acolo, omul ăla numai pe filiere interlope a ajuns șef. O să vedeți ce o să izbucnească la Călărași. Acolo e ceva de domeniul fantasticului. Vorbim de penal la Călărași. Eu trimit spre competentă soluționare, dar de cele mai multe ori șefii IGPR și minister îi protejează. Oare să fie o complicitate? Oare ei nu trebuie să respecte legea?

Daniel Tudorache: A fost o altercație între un polițist local și între un polițist de la rutieră. Eu am aflat toate informațiile de la șefii mei de la Poliția Locală. Am înțeles că polițistul de la rutieră încerca să-i dea o amendă.

Dumitru Coarnă: Nu! Încerca să aplice legea. Omul ăla a fost în conflict cu legea.

Daniel Tudorache: Știți care e problema? Eu retrag toți polițiștii din intersecții și vreau să vă puneți toți dumneavoastră toți polițiștii…

Dumitru Coarnă: E un comportament stalinist. Nu sunt polițiștii dumneavoastră să-i retrageți.

Daniel Tudorache: Eu îi retrag, efectiv îi retrag. Polițistul local are alte atribuții.

Dumitru Coarnă: Nu sunt plătiți din banii dumneavoastră.

Daniel Tudorache: Nici din banii dumneavoastră. Eu îmi asigur liniștea cetățenilor cu polițiștii locali. Aveți prea mult tupeu, domnu Coarnă. Cum să discut eu cu un sindicalist? Care ține ține apărarea unor oameni care au tupeu. Dacă polițistul meu local a greșit, puteți să-l amendați. Chiar vă rog.

Dumitru Coarnă: S-a intervenit la domnul Gâlceavă (șeful Brigăzii Rutiere, n.red.).

Daniel Tudorache: Vă rog frumos să amendați polițistul local.

LĂSAȚI UN MESAJ