Referendum pentru demiterea unui primar dintr-o comună din România

FOTO: foturo/Pixabay.com
FOTO: foturo/Pixabay.com

În comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, duminică, 19 iunie, se organizează primul referendum pentru demiterea unui primar din România. Este vorba de Zachiu Popa, aflat la al cincilea mandat. Membrii USR spun că liberalului Zachiu Popa nu îi pasă de dezvoltarea localităţii.

Peste o mie dintre locuitori au semnat iniţiativa USR privind organizarea referendumului. Cei de la USR îl acuză pe primarul din Dumbrăviţa de incompetenţă, de „proasta gestionare a resursei locale şi lipsa acumulării de fonduri”.

La rândul său, primarul liberal acuză faptul că la mijloc este un demers politicianist.

Apoximativ 4000 de alegători din Dumbrăviţa sunt aşteptaţi duminică la vot. Pentru referendum au fost organizate trei secţii de votare.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, începând cu ora 7:00, cele trei birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, au fost deschise pentru desfăşurarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la demiterea primarului comunei.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 07:00 – 23:00.

Prezenţa la vot la ora 9:00 la referendumul de demitere a primarului din Dumbrăviţa este 2,03%, 83 dintre cei 4.083 de votanţi înscrişi în listele electorale prezentându-se la urne. Pentru ca referendumul să fie valabil fiind necesară o prezenţă la vot de cel puţin 30 %.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here