Reclamele la lapte praf vor fi interzise

Lapte praf
Reclamele la lapte praf vor fi interzise

Un proiect aflat în dezbatere publică prevede interzicerea materialelor publicitare la lapte praf, pe motiv că foarte multe campanii mincinoase au dus la consumul de produse, inclusiv de produse alimentare care au creat probleme.

De asemenea, proiectul prevede scoaterea reclamelor la lapte praf şi pentru mâncare destinată copiilor mai mici de 6 luni.

„Acest proiect e negociat cu producătorii care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul României şi mi se pare foarte corect, pentru că noi promovăm alăptarea şi mi se pare absurd să promovăm şi consumul de lapte praf. Practic, noi interzicem orice formă de publicitate în spitale, pentru că aceşti producători mergeau în spitale şi-şi promovau produsele direct la mame. Noi spunem că specialistul e cel care poate să decidă care e formula corectă de lapte praf pentru un bebeluş, formula corectă pentru alimentaţie, că ne referim inclusiv la acea alimentaţie artificială, care provoacă foarte multe alergii, spunem că doar medicul neonatolog, iar mai târziu pediatrul poate să decidă ceea ce poate să consume copilul”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ