Reacția dură a Patriarhiei după un spectacol al minorităților sexuale

Săptămânii Mândriei
Săptămânii Mândriei

Patriarhia Română îşi exprimă indignarea privind ofensa publică adusă simbolurilor religioase în cadrul unui spectacol de teatru jucat la Cluj cu ocazia „Săptămânii Mândriei” a minorităţilor sexuale.

„Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru <<Eu sunt. Şi?>> prezentat la Cluj-Napoca în cadrul “Săptămânii Mândriei” a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator.

Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice.

Amintim că Legea cultelor 489/2006, la art. 13, alineatul 2, stipulează că “sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

În consecinţă, pledăm pentru respectarea legii în spiritul şi litera ei. În acelaşi timp, îndemnăm la promovarea decenţei în spaţiul public, ca premisă pentru o reală toleranţă”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ