Rafila: Gripa va avea o circulație semnificativ mai intensă decât anul trecut

Alexandru Rafila, sursa: Facebook

Profesorul Alexandru Rafila susține că în această toamnă virusurile gripale ar putea circula mai intens, faţă de anul trecut când aproape că nu a existat circulaţia acestora datorită măsurilor de prevenţie pe care populaţia le-a respectat.

Vaccinarea gripală va fi utilă în contextul în care imunitatea în rândul populaţiei faţă de infecţia gripală este mult mai scăzută comparativ cu anul trecut. Rafila recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva gripei, în condițiile în care anul trecut, în plină pandemie, au rămas un milion de doze nefolosite, iar îmtre timp imunitatea față de gripă a scăzut.

″În mod evident că nu discutăm de viroze cu noul coronavirus, ci de alte viroze care au şi ele în momentul de faţă timingul lor, în timp ce toată lumea purta mască, păstra măsurile de distanţare, sau de igienă individuală şi celelalte viroze, inclusiv gripa, circulau mult mai puţin. Iar asta demonstrează că s-ar putea ca în toamnă, în iarnă, să avem şi o circulaţie a virusurilor gripale mai intensă sau semnificativ mai intensă decât în sezonul precedent”, a declarat Rafila, pentru News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here