Rafila, despre COVID-19: „Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală”

Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro
Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, crede că 400.000 de români au trecut deja prin boala COVID-19, dar spune că procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

„Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem nimic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila, pentru Mediafax.

Numărul cazurilor ar putea crește semnificativ crede și medicul Streinu Cercel, dacă nu vor fi respectate măsurile de distanțare. .

„Sunt foarte multe scenarii și în spate au calcule matematice. Potrivit studiilor dacă relaxăm cu un cuantum de 30% mai întindem epidemia cu înca 140 de zile. Ne aflăm la o rata de transmitere de la 1,2- la 1,8. Rata va creste”, a declarat medicul Streinu Cercel, la Digi 24.

Oficial, în România au fost confirmate, până acum, 12.240 de infecții cu coronavirus. 717 persoane infectate cu noul virus au decedat.

Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă, în România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here