PSD vrea scăderea accizei la carburanți. Ciolacu: Cred că o înjumătățire a accizei va avea un efect benefic asupra inflației

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va propune înjumătățirea accizei la carburant pe o perioadă limitată, care „ar avea și un efect benefic asupra inflației”.

„Am cerut ministrului de Finanțe, domnului Câciu, o simulare ce înseamnă acciza la carburant și cât este componentă din preț. S-a ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare, ca și efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenție pe perioadă limitată la înjumătățirea accizei ar avea și un efect benefic asupra inflației, pentru că a doua mare problemă după scumpire este inflația.

Din calculele făcute de domnul ministru, ar scădea prețurile cu 1,2 lei. Pe o perioadă vedem în funcție de cum suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că prețul la carburanți are un efect pe linie, pe orizontală, la celelalte produse. Intervii la energie și după aia vii pe carburant, astfel încât să nu se mai ducă la un alt lanț de scumpiri. Mâine o să merg cu propunerea și cu cifrele”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here