PSD, acuzat că se pregăteşte să fugă de la Guvernare: Anul viitor ajunge funia la par! La ultimele trei alegeri, asta a făcut

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că PSD se pregăteşte de ieşirea la guvernare anul viitor, pe modelul deja cunoscut, pentru că la ultimele alegeri au plecat cu un an înainte de alegerile parlamentare.

CITEŞTE ŞI: Baronul Ionel Arsene, presat să se suspende de la şefia PSD Neamţ

El a precizat că şi ideea unei rotative în interiorul coaliţiei este o tâmpenie care nu se practică nicăieri în lume şi a arătat că Marcel Ciolacu nu pare că îşi pregăteşte un mandat pentru 2023, pentru că prea aruncă bugetul în aer şi îşi bat joc de singura sursă de finanţare masivă care va veni anul acesta, PNRR.

Întrebat cum vede redefinirea taxei de solidaritate în taxă pentru educaţie şi sănătate, Cristian Ghinea a afrimat că ar fi bine să fie bani pentru sănătate şi educaţie, dar nu este vorba decât de o creştere a fiscalităţii pentru cei care plătesc,

„Este doar gargară de PR, pentru un stil de guvrnare care înseamnă decizii de pe o zi pe alta. Avem o problemă uriaşă de încasări, Comisia ne-a atras atenţia când negociam PNRR că avem puţine venituri la stat şi noi am pus acolo o analiză, în acest an, o reducere treptată a anumitor găuri, facilităţi, dar atenţie, doar dacă pariul nostru pe creşterea veniturilor nu s-ar fi realizat. (..) Vedem că nu e nicio analiză temeinică”, a arătat fostul ministru.

Ideea unei rotative

Cristian Ghinea a completat: „PSD se pregăteşte de ieşirea la guvernare anul viitor, vedem că una spune PSD, alta spune PNL. Anul viitor ajunge funia la par, nu vor mai avea de unde să împrumute, chiar şi la dobânzi de 10%. La ultimele trei alegeri, asta a făcut PSD, a plecat de la guvernare cu un an înainte”, a arătat Ginea, precizând că acest lucru se vede din modul în care guvernează, ca şi cum nu există ziua de mâine.

„Şi ideea unei rotative în interiorul coaliţiei este o tâmpenie care nu se practică nicăieri în lume. Ştie domnul Câciu că misiunea lu este să nu explodeze bugetul, până în mai anul viitor, şi apoi Dumnezeu cu mila”, a afirmat el.

Potrivit lui Ghinea, „PSD are această problemă structurală, că face promisiuni pe care nu le poate ţine”.

„Au promits că vor mări pensiile cu 40%, nu au mărit nici măcar cu rata inflaţiei, tot atacă PNRR pe subiectul pensii, atacă acel prag de 9,4% când noi suntem acum la 8%. Mâine o pot face, problema este că nu au bani. Oamenii vor acumula nemulţumiţi, că au fost minţiţi”, a mai spus Cristian Ghinea.

Fostul ministru a mai declarat că „este o strategie politico-mediatică de a le pune celor de la PNL sacul pe cap şi a le da palme”.

„Eu cred că Marcel Ciolacu se pregăteşte de 2024 (..) nu pare că îşi pregăteşte un mandat pentru 2023, prea aruncă bugetul în aer, îşi bat joc de singura sursă de finanţare masivă care va veni anul acesta, PNRR”, a completat Ghinea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here