Proiectul anti-LGBT din Ungaria ajunge și în România. Cine este deputatul care va depune un proiect similar

Deputatul Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) care a intrat în Parlamentul Romaniei pe listele UDMR, va depune un proiect de lege intitulat ”pentru protecția copiilor” similar cu cel din Ungaria care a atras critici vehemente din UE, transmite publicația Kronika. Anunțul a fost făcut de István Csomortányi, președintele PPMT.

Proiectul din Ungaria, inițiat de Fidesz – partidul premierului Viktor Orban, interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli. Unii analişti au comparat iniţiativa cu legea „împotriva propagandei homosexuale” din 2013 din Rusia, potrivit G4Media.

Proiectul Fidesz stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Proiectul, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

Articolul integral AICI

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here