Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi extins şi pentru instituţiile publice şi primării, pe motiv că acestea generează o cantitate mare de deşeuri electrice.

„Vrem să extindem acest proiect Rabla pentru electrocasnice şi pentru instituţiile statului, deci publice, şi pentru primării şi pentru alte instituţii, pentru că am constatat, din propria instituţie pe care o coordonez şi o conduc, că am reuşit să scot peste 11.000 kilograme de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Acolo, calculatoare de nu ştiu câte zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase etc.

Deci peste tot există astfel de deşeuri şi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig, începând de la mediu până la plăcere”, a declarat Grațiela Gavrilescu, aflată într-o vizită la Bistrița.

Aceasta a precizat că încă se lucrează la elaborarea ghidului de finanţare pentru instituţiile publice, dar urmează să fie lansat cel pentru persoanele fizice, care a fost extins pentru televizoare şi pentru maşini de spălat vase şi care beneficiază, faţă de anul trecut, de un buget dublu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here