Primăria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere

Masini. Sursa Google
Masini. Sursa Google

Primăria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere acceptaţi în cadrul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, iar de vineri, 3 mai, încep înscrierile unităţilor comerciale interesate să participe la acest program.

Lista a fost publicată pe site-ul instituţiei www.pmb.ro, la secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere cuprinde, pentru fiecare persoană în parte, numărul poziției în lista celor 5.000 de proprietari acceptați în Program, codul primit la înregistrare, inițialele numelui și prenumelui sau denumirea persoanei juridice, precum și data și ora înregistrării, cu mențiunea că aceste informații sunt redactate fără diacritice.

În perioada 03.05.2019-16.05.2019, comercianții eligibili, interesați să accepte la plată eco-voucherele emise de Primăria Capitalei, se pot înscrie în acest program.

Cum se intră în posesia eco-voucherelor

Concomitent cu derularea etapei de selecție a unițăților comerciale participante la Program, Primăria Municipiului București va transmite către prestator nota de comandă pentru tipărirea eco-voucherelor și ulterior, distribuirea lor prin curier, la adresa beneficiarilor. Primaria Capitalei deruleaza selecția unităților comerciale participante la Program, precum și tipărirea eco-voucherelor și distribuirea acestora către beneficiari în baza contractului de prestări servicii încheiat cu UP Romania.

Beneficiarii eco-voucherelor vor intra în posesia acestora începând cu luna iunie 2019

Eco-voucherele nominale vor fi expediate prin curier la adresele de domiciliu/ sediu social/ corespondență ale beneficiarului eco-voucherului, cu semnătura de primire pe Scrisoarea de transport (AWB-Airway Bill).

Ce se întâmplă dacă nu te găsește curierul

În situația în care eco-voucherul nu poate fi înmânat beneficiarului de către curier, acesta va fi returnat Primăriei Municipiului București, urmând a fi înmânat personal beneficiarului, la Centrul de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii din Bd-ul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5.

În cazul în care eco-voucherul nu va putea fi ridicat de beneficiar, o altă persoană împuternicită de acesta va putea ridica eco-voucherul pe baza unei împuterniciri în formă autentică și a CI/ BI în original, cu semnătura de primire.

Curierul va contacta telefonic beneficiarul și va încerca livrarea plicului, ce conține carnetul eco-voucher (1 carnet eco-voucher compus din 3 file în valoare de 3.000 lei fiecare filă), de minimum 3 ori în termen de 15 zile lucrătoare.

În cazul deteriorării sau pierderii eco-voucherului de către beneficiar, Primăria Municipiului București este absolvită de orice răspundere.

4.193 de dosare admise

În urma verificării îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanți înscriși, în Program au fost acceptați 5.000 de proprietari.

Grupul de lucru constituit în vederea implementării Programului a verificat dosarele  depuse, fiind admise 4.193 de dosare si respinse 49.

Programul Primariei Capitalei „de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere” a fost inițiat la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, si aprobat de Consiliul General in sedinta din data de 26 iulie 2018.

Prin acest proiect, Primaria Capitalei vine in sprijinul bucurestenilor care doresc sa renunte la autovehiculele uzate, oferindu-le eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei. Cu aceste eco-vouchere, bucurestenii declarati eligibili isi vor putea achizitiona autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomotie noi „prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice si electronice noi, cu clasa energetica superioara.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here