Președintele CJ Brăila face un apel la ministrul Apelor și Mediului pentru salvarea Lacului Sărat

Președintele Consiliului Județean Brăila,  Francisk Chiriac, a făcut apel la ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, căruia i-a prezentat problemele existente la stațiunea Lacul Sărat, principala fiind nivelul  îngrijorător de scăzut al apei.

Președintele CJ Brăila susține că i-a trimis în luna iulie o adresă ministrului Apelor și Pădurilor în care i-a prezentat situația problematică de la stațiunea Lacul Sărat, fără să primească însă niciun răspuns. Francisk Chiriac a declarat că îl va invita personal pe ministrul Deneș să viziteze stațiunea și să vadă problemele existente , în speranța că astfel va fi trimisă o echipă de experți care să stabilească pașii care trebuie urmați pentru salvarea lacului .

“Am făcut acea scrisoare către ministrul Deneş, legată de Lacu Sărat. Până în momentul de faţă nu am primit un răspuns. Cred că o să îl învităm, cu siguranţă, la faţa locului. Pentru că situaţia nu este foarte bună. Chiar este îngrijorătoare. Pierzând lacul, automat staţiunea dispare. Să ne dea soluţii. Pentru că nu suntem noi experţi în lacuri de tratament. Chiar am o scrisoare de la toţi operatorii economici din Lacu Sărat. Îi voi invită în momentul când va veni domnul ministru, să îl convingem să găsim o soluţie legală de a salva acest lac. Asumat, eu sper că specialiştii vor găși şi alte soluţii. Nu stăm acum să ne rugăm la Doamne-Doamne să plouă că să umple lacul “, a declarat Chiriac. Acesta a identificat și o soluție pentru rezolvarea problemei, și anume folosirea apei din Lacul 2 pentru salvarea Lacului Sărat, dar este nevoie de acordul factorilor de mediu.

“Aducem apă din Lacul doi, dar cineva trebuie să şi-o asume. Este o soluţie! Dar trebuie asumată de Garda de Mediu, de Ministerul Apelor şi Pădurilor şi de experţii care spun că acest lac nu îşi va pierde proprietăţile atât timp cât va fi transferată apă din Lacul doi în Lacul unu”, a precizat președintele CJ Brăila.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ