Podul hobanat de la Galați: 75% din tablier a fost deja montat

Lucrări avansate pe șantierul podului hobanat de pe Drumul de Centură Galați: 75% din tablierul podului a fost deja montat. Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. 

Aproape toate componentele metalice ale tablierului, adică aproximativ 1550 de tone din 1600 (peste 95%) au fost aduse la Galați, ceea ce înseamnă că mai sunt doar câteva transporturi care trebuie să ajungă pe șantierul podului hobanat.

„Mare parte din piesele metalice aduse au fost deja montate, pilonul central este și el finalizat, iar în acest moment constructorii lucrează la îmbinările dintre părțile metalice ale tablierului și fac pregătirile necesare pentru montarea ultimelor grinzi și diafragme ale tablierului. După ce această importantă etapă va fi finalizată, va începe amplul proces de montare pas cu pas a hobanelor”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here