Peste un milion de persoane au primit deja pașapoartele COVID

Peste un milion de persoane au primit deja certificate digitale UE privind COVID-19. Măsura ar trebui să faciliteze călătoriile în această vară în cadrul Uniunii Europene.

Pașapoartele COVID atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, că a primit un rezultat negativ la testul de depistare a bolii sau că este imună după o infecţie. Documentele au început să fie emise în nouă ţări: Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Grecia, Polonia, Lituania şi Spania.

Aceste documente urmează să fie recunoscute de către toate ţările UE începând de la 1 iulie.

Autoritățile din România vor lansa o platformă online securizată, dezvoltată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul verde. Codul QR va garanta veridicitatea documentului, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane: persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19, persoane care au trecut prin boală – prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtă, absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here