Partidele au comandat ultimele sondaje, înainte de a începe campania electorală oficială. Cu ușile închise se discută deja schimbarea unor candidați

Alegeri locale 2020

primarulLiderii partidelor PNL si PSD au decis să comande un ultim sondaj, înainte de a anunța candidații pentru funcția de primar de sector sau al CapitaleI, potrivit surselor Cetățeanul.net. Potrivit acestora, social-democrații au comandat sondajul după ce Robert Negoiță s-ar fi certat cu ceilalți lideri PSD, cel dintâi fiind acuzat că ar avea propria lista de candidați pe care îi susține în secret.

Pe de altă parte, liderii PNL și-au dat seama că nu au candidați buni și că dacă vor susține lista de acum-  riscă să nu câștige niciun sector. Chiar și cel mai solid candidat, Cristian Bușoi nu se mai bucură de încrederea 100 la 100 a colegilor de partid.

Potrivit ultimelor sondaje, candidatul cu cele mai multe șanse este Ștefan Florescu, care este cotat cu peste 50 la suta in sondajele partidelor si cu 45% intenție de vot ca și candidat independent. Acesta este președintele fundației Din Suflet, Pentru Suflet și nu și-a anunțat oficial candidatura.

Bușoi
Pentru a deveni, oficial, candidatul PNL la primăria Capitalei, Cristian Bușoi mai are nevoie de votul Consiliului Național

Printre vocile celor care au dat de înțeles că Bușoi nu e bătut în cuie pe poziția de candidat pentru București se numără cea a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan. Acesta a explicat că Bușoi nu e încă validat. „Legat de domnul Bușoi, dânsul a fost desemnat de către organizația PNL București, în urma unui vot în forurile de conducere ca și candidat la primărie, are acest vot în spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv și, în mod cât se poate de clar, dacă nu-și face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi susținut de PNL, pentru că nu avem cum să mergem cu o varianta care să nu se încadreze în ceea ce va spuneam, adică să fie un om care are, din start, o șansă reală de a câștiga”, a declarat Ilie Bolojan.

„Abordarea PNL, sinucigaşă. Au făcut sondaje doar cu amatori” 

Ceva mai dur s-a arătat deputatul PNL Theodor Paleologu, care a spus  manieră în care conducerea partidului abordează alegerile locale este „neserioasăba chiar sinucigaşă„. „La Cluj e foarte bine  e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merită  fie reales. În alte locuri n-am aceeaşi părerebineînţelesMi se pare  la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră total neserioasă şi chiar sinucigaşă. Nu e vorba numai de candidaţiÎnprimul rând, PNL trebuie şi pună cenuşă în cap pentru  l-a susţinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumătate din PNL trebuie şipună cenuşă în cap, pentru  l-a susţinut pe Sorin Oprescu. De asemenea, numirile de primari interimari de după suspendarea lui Sorin Oprescu suntlamentabile, este o bătaie de joc la adresa bucureştenilorAsta arată  în 2012 partidele, acum vorbesc de ale noastre, PNL şi PDL, au făcut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cât de cât plauzibilă, e foarte grav lucrul astaIarăşi PNL-ul nu-şi face autocritica pentru acest lucru, nu promite  va consideră cu seriozitate lista consilierilor generali. Probabil vom asista la perpetuarea aceloraşi practici pur şi simplu sfidătoare la adresa cetăţenilor Bucureştiului„, a declarat Paleologu, pentru RFI România.

Deputatul nu înţelege pe ce criterii au fost aleşi candidaţii PNL şi nici cum au fost făcut sondajele în urmă cărora au fost propuşi.

Candidaţii nu înţeleg pe ce criterii au fost desemnaţi şi am impresia  sondajul care s-a făcut i-a luat în calcul numai pe amatori, numai pe cei care şi-au anunţat intenţia de a candida. Or un sondaj serios pentru aşa ceva, vorbim totuşi de Primăria Bucureştiului, trebuie  includă şi persoane care nu şi-au manifestat dorinţa astadin motive legitime. Adică nu putem  avem un candidat numai pentru  ceilalţi sunt mai proşti rog, nu toţi, dar întradevărcu Petre Român ne-am fi făcut de ras, dar nu asta-i motiv pentru a susţine pe cineva care-i la 4% în sondaje.

Eu am toată simpatia pentru Cristian Buşoi  persoană, dar aici vorbim totuşi de lucruri serioase, vorbim de alegerile pentru primarul general alBucureştiului, e cea mai importantă alegere din acest an. E caraghios  pui în sondaj Petre RomânCostică Canacheu, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. Resursă umană a Partidului Naţional Liberal se reduce numai la ei?

Dintre ăştia unii îmi sunt foarte simpatici şi unii cred  chiar ar putea pune umărul cu foarte mult folos la alegerile locale, dar din principiu e o abordare greşită, iar dacă domnul Predoiu nu schimbă acest lucru, se sinucide şi el politic, dacă nu face ceva în direcţia asta„, a mai spus fostul ministru al Culturii.

PSD își reface și el lista

Potrivit surselor cetățenul.net, la CExN-ul PSD de la Sinaia, edilul de sector Robert Negoiță ar fi ameninţa că aveau să apară filmări şi înregistrări cutremurătoare, dacă nu va fi susținut la Capitală ca și candidat. Când, însă, conducerea PSD a aflat pe cine propune Robert Negoiţă la sectoare, şi-au dat seama cu toţii că este vorba de trădare din partea preşedintelui organizaţiei bucureştene.

Schema schimbărilor în sectoare ar fi fost următoarea, potrivit psnews.ro:

neculai-ontanu-

 • S1: înlocuirea lui Daniel Tudorache (şi preşedinte de sector, şi candidat la primăria de sector) cu Constantin Iacov (fostul preşedinte al FC Naţional);
 • S2: blat cu actualul edil, UNPR-istul Neculai Onţanu; sursele PSnews.ro acuză că, pentru interesul lui Robert Negoiţă,  acesta şi Onţanu ar fi pus umărul la schimbarea primarilor interimari ai Capitalei, pentru muşamalizarea afacerii lui Negoiţă privind modernizarea bulevardului Unirii;
 • S4: schimbarea lui Daniel Băluţă cu senatorul Cătălin Croitoru (fost lider sindical şi – culmea! – ex-PDL-ist), Croitoru fiind cunoscut drept un prieten al lui Robert Negoiţă şi al lui Cristian Popescu Piedone;florescu deratizare 1
 • S5: rocada între Cristian Rizea şi deputatul PSD Dumitru Chiriţă (fost şef peste sindicatele din energie), cunoscut ca un om al lui Marian Vanghelie;
 • S6: înlocuirea lui Gabriel Mutu cu Ştefan Florescu, care este curtat de liderii partidelor, fiind cel mai bine cotat candidat pentru functia de primar de sector. 

Cetățeanul TV

9 COMENTARII

 1. Dupa parerea mea numai Stefan Florescu a demonstrat ca este demn de functia de primar al sectorului 6. Este zilnic pe strazi, printre cetateni si asta consider ca este cel mai important. Am observat ca de cativa ani buni are actiuni in sector nu ca si ceilalti candidati care s-au trezit sa fie dornici de munca inainte de campania electorala!

 2. Locuiesc in sectorul 6 si de ceva timp am observat oameni cu veste rosii ce fac curat prin sector. Am fost curios, m-am informat si am aflat ca era echipa de voluntari a dlui Stefan Florescu, presedintele Fundatiei Din Suflet Pentru Suflet. Am urmarit postarile de pe pagina de facebook si nu mi-a venit sa-mi cred ochilor. In timp ce primarul Rares Manescu nu era de gasit, echipa era in sector cu deratizari, dezinsectii, curatenie in parcuri si spatii verzi, deszapezire etc. Am citit si ziarul Obiectiv si am ramas din nou surprins. Pe mine ma convins si acum stiu cu cine sa votez!

 3. Noi votam omul Stefan Florescu!!! Omul cu un suflet mare care ajuta si a ajutat sute de oameni!! Cel care de multi ani face tot ce ii sta in putere ca noi, cetatenii sectorului 6, sa ne simtim bine in propriul sector, atat timp cat autoritatile sunt invizibile!!!!

 4. Mutu pentru ce candideaza? A auzit cineva de el? Astia vin asa la primarie hopa hopa,am auzit ca a plantat niste tei in sectorul 6, in rest nimic, Mutu e urmarit penal pentru spalare de bani, fals in scris, plus ca a fost si agent imobiliar, ce cauta unu ca el sa candideze la primarie?

 5. In sectorul 6, singurul pe care il vezi pe strazi muncind pentru noi, cetatenii, este domnul Stefan Florescu! In timp ce contracandidatii dansului stau prin platouri de televiziune sau cine stie pe unde!!

 6. N-are nici o sansa acest Mutu, sa nu uitam cati nenorociti penali sunt in spatele lui, vrea si el sa fie in rand cu Manescu ca doar sunt prieteni la catarama

 7. Schimbari de infrastructura politica , important este ca pentru candidatura fiecaruia sa i se stabileasca anumite criterii de care sa se tina cont intr-adevar , omul care a avut o adevarata implicare in teren si sa nu aibe probleme cu legea .

 8. Eu cred ca singura perosoana de incredere pentru sectorul 6 este Florescu,motivul pentru care as alege aceasta persoana este ca l-am vazut de atatea ori ajutand oamenii in varsta,copiii fara venituri,face curatenie in sector impreuna cu fundatia sa,a plantat copaci,iar lista poate continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here