Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă evitarea petrecerilor mari în familie de sărbători

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă evitarea petrecerilor mari în familie de Crăciun. Specialiștii spun că evenimentele online ar putea fi o soluţie.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cercetătoarea americană nu s-a referit doar la Crăciun, ci şi la Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei), prin excelenţă sărbătoare de familie în SUA, care va fi sărbătorită joi. Specialiştii atenţionează în legătură cu un nou vârf de contaminări în această ţară, deja printre cele mai afectate de COVID-19, cu aproape 260.000 de morţi.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie. „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea. „Facem astfel în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.