Orban:„Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire la vreun elev, nu se datorează interacţiunii de la şcoală”

Elevi
Elevi

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Brăila, că este convins că acele cazuri de infectare cu COVID-19 apărute la elevi din Iași și Suceava care făceau pregătire pentru examene “nu se datorează interacţiunii de la şcoală”.

“Noi am emis ordinele necesare, ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei privind regulile care trebuie respectate în desfăşurarea activităţilor şcolare de pregătire a examenului de Evaluare şi a examenului de Bacalaureat. Am asigurat măşti pentru fiecare unitate şcolară, atât pentru elevii care au nevoie de măşti, cât şi pentru cadrele didactice implicate în procesul de pregătire. Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacţiunii de la şcoală pentru că, în ceea ce ne priveşte, urmărim cu maximă atenţie, prin toate entităţiile Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, modul de desfăşurare a activităţii în şcoli, respectarea regulilor de distanţă fizică, respectarea regulilor de protecţie şi, ca atare, toate măsurile pe care le-am luat au ca scop să împiedice îmbolnăvirea elevilor”, a declarat Orban, la Brăila.  

Doi elevi, unul de clasa a VIII-a și altul de clasa a XII-a, au fost infectați zilele trecute cu coronavirus. Este vorba despre o elevă din Gura Humorului, județul Suceava, care a fost la școală săptămâna trecută, la pregătirea pentru Bacalaureat. 

Elevul de clasa a VIII-a din Iași, depistat cu coronavirus, a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.