O școală trebuie să plătească daune de 45.000 de lei unui elev care a suferit un accident grav

O școală din județul Botoșani a fost obligată de către instanță la plata unor daune după ce un elev a suferit un accident grav în curtea școlii. O poarta metalică de la intrarea în curtea Școlii gimnaziale „Tiberiu Crudu” din localitatea Tudora, s-a prăbușit peste un elev, care a fost transportat în stare gravă la spital.

Părinții băiatului au dat școala în judecată, iar instituția a fost obligată să plătească daune morale de 45.000 de lei. Procesul a trecut deja de Judecătorie și Tribunal, dar mai există o cale de atac, la Curtea de Apel, potrivit monitorulbt.ro. 

Accidentul a avut în 18 noiembrie 2016. Poarta metalică de la intrarea în curtea unității de învățământ a căzut peste un elev, iar acesta din urmă a ajuns în stare gravă la spital. Băiatul de 9 ani a avut nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale și a fost internat în spital 16 zile, iar ulterior a efectuat 10 zile de fizioterapie într-un centru specializat.

Părinții băiatului au dat școala în judecată, iar instituția a fost obligată să plătească daune morale de 45.000 de lei. Procesul a trecut deja de Judecătorie și Tribunal, dar mai există o cale de atac, la Curtea de Apel.

Ancheta penală a scos însă la iveală că poarta cu pricina a fost montată de o firmă privată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.