Motivul pentru care Festivalul Cerbul de Aur a primit 550.000 de lei de la Ministerul Culturii

Cerbul de Aur 2019
Cerbul de Aur 2019

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat duminică, la Braşov, că Festivalul Internaţional Cerbul de Aur este un eveniment care trebuie să continue, pentru că „promovează adevărata faţă a României”, precizând, totodată, că ministerul a sprijinit ediţia de anul acesta cu suma de 550.000 de lei.

Cerbul de Aur 2019 a început joi seară şi continuă până duminică. Festivalul se reunește 350 de artişti, într-o competiţie internaţională de interpretare, 10 show-uri şi un spectacol de folclor. După primele zile, rețelele sociale s-au umplut de comentarii critice la adresa modului în care se desfăşoară Cerbul de Aur şi a unei impresii de „învechit” pe care o transmite spectacolul.

Ministrul Culturii Daniel Breaz are, însă, altă părere. „Cerbul de Aur reprezintă un brand nu numai pentru Braşov, ci pentru România şi este regretabil că, timp de 9 ani, a fost o pauză în organizarea acestuia, iar reluarea acestui frumos eveniment a fost chiar în anul Centenarului. Trebuie să continue şi e nevoie de implicare, pentru că acest eveniment, care a atras oamenii, nu numai braşoveni, ci şi din întreaga ţară şi foarte mulţi străini, este important, pentru că arată ceea ce înseamnă România adevărată, şi nu România care se promovează fals. De astfel de evenimente avem nevoie, care să promoveze adevărata faţă a României. Nu avem nevoie de fake news şi de lucruri negative, care să scoată în evidenţă şi ceea ce nu există în România, să creeze nişte subiecte false despre imaginea României. Aceste evenimente pun România într-o imagine pozitivă pe harta lumii”, a afirmat Breaz, în conferinţa de presă organizată cu prilejul încheierii Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

În opinia sa, indiferent cine se va afla pe viitor la conducerea ministerului şi a autorităţilor locale din Braşov, proiectul festivalului ar trebui să fie continuat în fiecare an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here