Mobilizare pentru salvarea a șase pisici, captive într-un apartament distrus de un incendiu

Mobilizare impresionantă pentru șase pisici care au rămas captive într-un apartament care a luat foc. Proprietara apartamentului, o bătrână de 85 de ani, a suferit un șoc în timpul incidentului și a fost evacuată de polițiști, însă animalele s-au speriat și s-au ascuns în locuință.

Incendiul a avut loc în urmă cu două zile, într-un bloc situat pe un bulevard al orașului Galați. Flăcările puternice au cuprins sufrageria și s-au extins cu repeziciune în balcon. Incendiul a fost stins de pompieri, însă nimeni nu a știut de prezența pisicilor din apartament. Membrii unei asociații pentru protecția animalelor au aflat abia a doua zi că în locuință au rămas câteva pisici și au plecat în salvarea lor.

„Bătrâna și cățelușa au fost evacuate, însă pisicile au rămas în apartament, nimeni din cei prezenți la fața locului neștiind de existența lor. După stingerea incendiului, apartamentul a fost sigilat până a doua zi. Știind de existența pisicilor, am numărat orele până la momentul când am putut să vedem dacă mai sunt in viață. Și bucuria vederii lor în viață ne-a făcut să lăcrimăm. Au supraviețuit, ca prin minune”, a povestit Corina Grigore, președintele Asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Vecinii spun că bătrâna este o mare iubitoare de animale și nu ar fi lăsat pisicile în casă în mod intenționat.

„Este vecina mea din cartier, iar doamna Nuți pe lângă sufletele pe care le îngrijește în casa, mai hrănește si pisicuțele din fața blocurilor. Dacă nu ar fi existat dumneaei, animaluțele din fata blocurilor nu ar fi rezistat. Când iese afară, toate pisicile miorlăie și se duc la dumneaei”, a povestit o vecină.

Apartamentul bătrânei este devastat și nu mai poate fi locuit. Reprezentanții Asociației Ajutați-l pe Lăbuș au cerut ajutorul oamenilor pe Facebook pentru a le ajuta pe femeie și pe animale.

„În mod evident este nevoie de noi, oamenii, care trebuie să ajutăm acest suflet bun de femeie. Ea este puțin rătăcită din cauza vârstei, însă, îi putem crea împreună mediul în care să-și poată duce bătrânețile în siguranță și sănătate. Este cineva dispus să petreacă câteva ore ajutând? Oferim măști de protecțtie și mănuși, saci menajeri”, au scris pe Facebook, membrii asociației.

Postarea a devenit virală și sute de oameni s-au oferit voluntari să ofere o mână de ajutor. Unii s-au oferit să o cazeze temporar pe bătrână, iar alții să o ajute la curățenie și văruit.

Galerie foto/Un câine a rămas „prizonier” din cauza restricțiilor de circulație impuse în timpul epidemiei de COVID-19

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Felicitari , pompierilor, asociatiei ” Help Labus” dar ,mai ales oamenilor care s.au mobilizat sa ajute batranica cu refacerea apartamentului.
    Exista inca umanitate , nu-i totul pierdut.🙏

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here