Mircea Geoană:  Vom avea interceptoare de ultimă generație care vor face față oricărui tip de armament al Rusiei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că Flancul Estic al Alianței va continua să fie întărit și că nu există „riscuri la adresa securităţii noastre” în contextul războiului din Ucraina. „Vom avea interceptoare de ultimă generație care vor face față oricărui tip de armament al Rusiei”, afirmă oficialul.

”Peste două treimi din forţele surse sunt deja blocate în Ucraina. Vedem că vin întăriri din Armenia, Georgia, Siberia, din alte zone, dar, uitându-ne la numărul de trupe, la numărul de avioane, la numărul de nave, te uiţi la ce are NATO şi ce are Rusia acuma (…) Deci nu sunt riscuri la adresa securităţii noastre”, a declarat Mircea Geoană, la Digi 24.

Oficialul a anunțat că, în perioada următoare, vom avea mai multe trupe NATO, inclusiv în România, mai multe echipamente pre-poziţionate. 

„Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic. În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive (…) Intrăm într-o altă logică. Vom avea sisteme de apărare antirachetă integrată mult mai avansate decât acum și vom merge la vârful tehnologiei la nivel occidental. Vom avea interceptoare de ultimă generație care vor face față oricărui tip de armament al Rusiei”, a adăugat secretarul general al NATO.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here