Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în control la Spitalul Județean Galați. 78 de cadre medicale, infectate cu COVID-19

Situație critică la cel mai mare spital din Galați. 78 de cadre medicale din 11 secţii ale Spitalului Judeţean Galați au fost depistate cu COVID-19. O echipă de epidemiologi din Constanța a verificat, duminică, spitalul pentru a stabili dacă se impune închiderea unei secții. De asemenea, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va vizita luni unitatea medicală.

Problemele la Spitalul Județean Galați au apărut săptămâna trecută, când 11 cadre medicale au fost testate pozitiv la noul virus. În prezent, cele mai afectate secții sunt Medicină Internă II- 28 cazuri, Cardiologie 24 de cazuri și Chirurgie generală II-8. Sunt și alte secții în care au fost testate pozitiv cadre medicale, precum Unitatea de Primiri Urgențe, Oncologie, Urologie, Medicina Internă, Reumatologie, ATI sau Geriatrie.

Reprezentanții Spitalului Județean Galați au anunțat că toate secțiile unității medicale sunt funcționale după ce s-a efectuat curățenie generală, dezinfecția tuturor suprafețelor, dezinfecții terminale și s-au recoltat probe epidemiologice.

„Spitalul nu este închis. Activitatea medicală se desfășoară în continuare. În momentul de față sunt internați 361 de pacienți în toate secțiile spitalului. Aproximativ 90 % din salariații confirmați pozitiv sunt asimptomatici”, a anunțat conducerea unității medicale.

Până la această dată, în județul Galați sunt 1259 de cazuri confirmate cu coronavirus, din care 798  de persoane vindecate și 102 decedate. Au fost efectuate 11.420 de teste.

Situație critică la Galați. 125 de cadre medicale, infectate cu COVID-19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here