Ministerul Justiției angajează 24 de psihologi

Ministerul Justiției angajează 24 de psihologi

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea numărului schemei de personal pentru instituţii din sistemul justiţiei, prin înfiinţarea a 24 de posturi de psiholog.

Cele mai multe posturi ar urma să fie alocate Ministerului Public şi structurilor din subordine, se arată în proiectul pus în dezbatere pe site-ul ministerului.

„Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public (…) se suplimentează cu 18 posturi de personal contractual – psiholog, de la 6.946 la 6.964 de posturi, din care un post revine Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi un post revine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se arată în proiect.

Câte două posturi de psiholog ar urma să fie înfiinţate în cadrul Ministerului Justiţiei şi Institutului Naţional al Magistraturii, iar câte unul în cadrul Inspecţiei Judiciare şi instanţelor militare.

În nota de fundamentare se menţionează că, printr-o adresă transmisă în acest an, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat Guvernului României şi Ministerului Justiţiei asigurarea unor posturi de psiholog – personal contractual pentru mai multe instituţii din sistemul judiciar: Curtea de Apel Braşov, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea Militară de Apel, Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetele de pe lângă curţile de apel, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Solicitarea a fost justificată prin faptul că, potrivit noilor dispoziţii, judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor sunt supuşi la fiecare cinci ani unei evaluări psihologice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.