Mascota EURO 2020 a aterizat la București

Skillzy, mascota EURO 2020
Skillzy, mascota EURO 2020

Primăria Capitalei și Federația Română de Fotbal au organizat, vineri, evenimentul de lansare, la nivel local, a mascotei oficiale UEFA EURO 2020.

La festivitatea au participat Gabriela Szabo și Dorinel Munteanu, ambasadori ai EURO 2020 București, dar și fostul interanțional Lucian Sănmărtean, în calitate de Euro Star al turneului final.

„Sunt extrem de onorată să reprezint Bucureștiul, și că am primit această minunată titulatură de Ambasador EURO2020. Pentru România și București este o mare onoare să putem fi parteneri și să organizăm o asemenea competiție, iar pentru toți fanii este o mare oportunitate să-și poată vedea echipele preferate aici, la București, să-și vadă eroii acasă”, a spus fosta mare campioană Gabriela Szabo.

Skillzy, mascota EURO 2020
Skillzy, mascota EURO 2020

Skillzy, mascota EURO 2020, le-a înmânat în mod simbolic celor trei invitați primele bilete pentru turneul final care se va disputa anul viitor. Biletele se vor pune în vânzare anul acesta, între 12 iunie și 12 iulie.

Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de „miuță”. El creează o legătură unică între fanii fotbalului și cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenți, cu abilitățile sale, și pentru adulți, cu atitudinea sa.

Mascota EURO 2020 și-a făcut debutul la Amsterdam, pe 24 martie, la meciul din calificări dintre Olanda și Germania. De atunci, străbate Europa să ajungă în toate cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020. Vineri, 24 mai, Skillzy a fost prezent la București!

Skilzzy a fost invitat la turneul Mini EURO pentru copii U10, care se desfășoară în perioada 24-26 mai. Fazele finale ale acestuia vor avea loc pe Arena Națională. La Mini EURO participă 24 de echipe, cu numele a 24 de țări europene, simulând formatul turneului final care va fi găzduit anul viitor de 12 orașe europene, printre care și București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here