Marcel Vela avertizează că starea de urgență ar putea fi înlocuită cu o stare de alertă, dacă de 1 Mai nu sunt respectate regulile

abuz

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, nu exclude posibilitatea ca după 15 mai „starea de urgență” să fie înlocuită cu o „stare de alertă”, în cazul în care nu vor fi respectate regulile de distanțare și se va va constata o creștere a numărului de infecții cu COVID-19.

Ministrul Vela spune că, în perioada 1 Mai, este important să păstrăm regulile impuse de ordonanțele militate și să „nu ieșim la plajă, chefuri sau grătare”.

„Dacă de 1 mai lumea merge la plajă, nu respectă distanțarea socială și până în 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, atunci nu vor fi scenarii discutate într-o variantă optimistă”, a declarat Vela, la Digi 24.

Marcel Vela avertizează că starea de urgență ar putea fi înlocuită cu o stare de alertă, dacă nu avem un comportament corect zilele acestea.

„Da, nu este exclus ca după 15 mai să avem o stare alertă. Starea de alertă se instituie în baza unei ordonanţe de urgenţă care stabileşte paşii care trebuie făcuţi. Oarecum, este sub nivelul stării de urgenţă, nu mai există ordonanţe militare, nu mai sunt restrânse anumite drepturi, dar vor fi în continuare măsuri tot pentru a proteja sănătatea publică, tot în contextul epidemiei, toate deciziile, implementarea lor, respectarea lor, sancţionarea încălcării unor reguli de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a precizat ministrul Vela, la Realitatea Plus.

În România au fost confirmate, până acum, 11.978 de infecții cu COVID-19. De asemenea, au murit 693 de persoane infectate cu coronavirus.

Ministrul Sanătății: Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca vecin virusul

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here