În timp ce judeca dosarul Băneasa, Ion-Tudoran se trata cu medicamente pentru demență, schizofrenie și tulburări bipolare

Ion-Tudoran, Dosarul Băneasa
Judecătorul Corneliu Ion-Tudoran suferea de afecțiuni psihice atunci când a dat sentințele în dosarul Băneasa

Fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran confirmă, pentru Cetățeanul, că tatăl său avea serioase tulburări psihice și cognitive încă de acum câțiva ani, când judeca dosare grele. În loc să-și anunțe superiorii și să ceară expertiza medicală, cum îl obliga legea, judecătorul a ascuns bolile mintale de care știa că suferă și a continuat să dea sentințe în dosare de mare complexitate.

S-au produs, astfel, grave erori judiciare. Judecătorul a ajuns șă inventeze probe în dosarul Băneasa, iar motivarea sentinței, redactată de la Psihiatrie când nu mai era judecător, a copiat-o cuvânt cu cuvânt din rechizitorul întocmit de procurorul DNA Nicolae Marin.

Așa s-a ajuns la sentița abuzivă de confiscare a terenului (peste 224 hectare) pe care este construit mall-ului Băneasa și la condamnarea la ani grei de închisoare a omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Dincolo de drama omului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran răzbate cea a nefericiților judecați de bolnavul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și condamnați la ani grei de pușcărie sau la despăgubiri uriașe.

Ce poate fi mai rău pentru un stat de drept decât un judecător bolnav psihic?

Cu un asemenea diagnostic, precum cel susținut cu tărie de fiul judecătorului, toate sentințele lui Ion-Tudoran din ultimii ani sar în aer.

CITEȘTE ȘI: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, ținut în carantină de procurori

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Tudoran jr: „Tata e bolnav de mai mult timp. Și cu toate acestea a slujit Justiția”

Ion-Tudoran
Alexandru Tudoran susține că tatăl său și-a descoperit boala încă din 2016, dar nu a anunțat pe nimeni FOTO Facebook

Alexandru Tudoran, fiul judecătorului Ion-Tudoran, care a motivat de la Psihiatrie sentința pe latură civilă a dosarului Băneasa – desființată recent de Curtea Supremă, susține, cu date concrete, că tatăl era bolnav psihic încă din anul 2016.

Într-un mesaj trimis ziarului Cetățeanul, Tudoran-junior a arătat că tatăl său a descoperit că are probleme grave de cogniție în urma unor controale medicale de specialitate. El recunoaște că judecătorul a ținut în secret problemele medicale de care suferea și, extrem de grav, a continuat „să slujească Justiția”.

Ion-Tudoran

„L-ați acuzat pe tatăl meu, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, că ar fi fugit de Justiție internându-se prin spitale. Domnilor! Tatăl meu este bolnav de mai mult timp. Și cu toate acestea a slujit Justiția. Nimeni nu a știut nimic despre debutul bolii sale. Sper, totuși, să țineți cont de faptul că medicii i-au descoperit încă din anul 2016 afecțiuni cerebrovasculare. Suprapuse peste diabetul zaharat tip II, aceste afecțiuni au lăsat urme și datorită consumului nervos al profesiei de judecător”, a mărturisit Alexandru Tudoran.

CITEȘTE ȘI: Judecătorul internat la Psihiatrie Ion-Tudoran, lăsat de poliție să se urce la volan

Judecătorul Tudoran, tratat cu medicamente pentru demență

În urma diagnosticului din 2016, medicii i-ar fi prescris lui Corneliu Bogdan Ion-Tudoran mai multe medicamente, printre care și Sermion, folosit în tratarea afecţiunilor caracterizate prin deteriorarea funcţiei cognitive asociate demenţei vasculare (demenţă multiinfarct), afecţiunilor degenerative asociate demenţei (demenţă senilă şi presenilă de tip Alzheimer, demenţă Parkinson).

„Spuneți că fuge de răspundere? Să încercați să fiți voi altfel luând în fiecare zi un pumn de pastile (Sermion, Trittico, Pramistar, Quetiapina, Cipralex, Mizarten, Coaxil, etc) și să spuneți că este ușor să învingi demența, a mai scris Tudoran junior.

Trebuie menționat că mendicamentul Quetiapina se ia în cazuri de schizofrenie, tulburări bipolare și depresie, Pramistar – pentru tulburări de memorie și de concentrare, celelalte fiind prescrise în stări de depresie profundă și anxietate.

CITEȘTE ȘI: E bolnav de demență judecătorul Ion-Tudoran? Sentințele lui i-au nenorocit pe mulți

Judecătorul Tudoran trebuia suspendat din funcție

Daniela Stăncioi, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Superior al Magistraturii, a explicat pentru ziarul Cetățeanul care este procedura ce trebuia urmată de judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran atunci când a descoperit că are probleme medicale care îl împiedicau să-și mai exercite funcția.

Judecătorul Ion-Tudoran ar fi trebuit să-și anunțe imediat superiorii, care mai departe ar fi sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea dispunerii unei expertize medicale.

Magiatrații pot fi suspendați dacă suferă de anumite boli care le afectează capacitatea de muncă, deci îi împiedică să-și desfășoare activitatea în condiții normale. Procedura suspendării din funcție se inițiază de instanța la care funcționează magistratul”, a declarat Daniela Stăncioi.

Potrivit Art. 60 din Legea 303/2004 privind statutul magistraților, un judecător trebuie suspendat din funcție atunci când suferă de o boală psihică, ce îl împiedică să-și exercite funcția în mod corespunzător. Suspendarea din funcție a magistratului se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii. Boala psihică se constată printr-o expertiză de specialitate, la sesizarea președintelui instanței sau, după caz, a conducătorului parchetului, iar suspendarea din funcție se dispune pe perioada recomandată de comisia medicală de specialitate. 

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băneasa, prizonier în triunghiul judecătorul Tudoran – Gigi Becali – procurorul Marin

Amenințările „avocatului” Alexandru Tudoran

Alexandru Tudoran ne-a somat să nu mai publicăm articole despre tatăl său, în caz contrar, urmând să ne dea în judecată. Curios sau nu, tocmai informațiile dezvăluite de Tudoran-fiul sunt de un real interes public, așa cum au fost și cele despre ale tatălui. Rămâne ca procurorii să motivele pentru care judecătorul a ascuns, ani de zile, că este bolnav mintal sau dimpotrivă, dacă toate abuzurile sale au fost comise în deplină cunoștință de cauză.

Tot procurorii trebuie să investigheze mai multe dosare deschise pe numele lui Alexandru Tudoran, pentru șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Ion-Tudoran
Împuternicirea falsă de la Colegiul Avocaților din Madrid folosită de Alexandru Tudoran

Presa, care citează surse judiciare, a relatat despre probele deținute de procurori în dosarele lui Ion-Tudoran junior: delegații false în română și spaniolă realizate pe computer, chitanțe fără nici un element de securizare fiscală pentru încasarea onorariilor, neraportarea veniturilor realizate ilegal, acte de evaziune și exercitarea fără drept a profesiei de avocat etc.

Mai mult, în trecut, fiul judecătorului Ion-Tudoran a mai fost reclamat pentru savârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri private și fals în înscrisuri publice, dar procurorii au dat neîncepere a urmăririi penale. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.